Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τις ανάγκες τους

Πολύ πετυχημένη η χτεσινή γιορτή στη Θεσσαλονίκη

...αλλά και στο κοινό και στις δημιουργικές δραστηριότητες

MotionTeam

...αλλά και στο κοινό και στις δημιουργικές δραστηριότητες
Τραγούδια, παιχνίδια, θεατρικά, πολύ πολύ γέλιο και χαρά μοιράστηκαν τα δεκάδες παιδιά και οι γονείς τους που χθες συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν τα παιδιά και οι ανάγκες τους, που διαρκώς σπρώχνονται στη γωνία, κάτω από τον οδοστρωτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού, οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η Σταυρούλα Αμπατζή, στέλεχος της ΚΝΕ, καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες στους χώρους δουλειάς, στο λαϊκό νοικοκυριό. Τα μικρά παιδιά βιώνουν και αυτά τα άγχη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια, την ανεργία, την απληρωσιά, την ακρίβεια. Ενας είναι ο δρόμος: Να απαντήσουμε με οργάνωση, αγώνα και ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Με τη δική μας λαϊκή αντεπίθεση για έναν κόσμο καλύτερο για μας και τα παιδιά μας, το σοσιαλισμό κομμουνισμό».

Μέσα από το παραμύθι «ο Τριμάτης» του Γιώργου Μαρίνου που παρουσιάστηκε από τον ηθοποιό Νίκο Ζώκα με μια πρωτότυπη επένδυση με τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, αλλά και το θεατρικό σκετς με τίτλο «Πρωτοχρονιά με την κ. Κρίση» που παρουσίασαν τα ίδια τα παιδιά αναδείχθηκαν πολύτιμες αξίες και ιδανικά που η άρχουσα τάξη θέλει σώνει και καλά να μας κάνει να ξεχάσουμε. Και ήταν απερίγραπτη η χαρά τους, όταν ...κατάφεραν και έδιωξαν την κυρία Κρίση και τον δήμαρχο που αποφάσισαν να μη γιορταστεί η φετινή Πρωτοχρονιά! Και ακόμη περισσότερη, όταν ανταμείφθηκαν με το απλόχερο χειροκρότημα των γονιών τους.

Μικροί πρωταγωνιστές στη σκηνή...

MotionTeam

Μικροί πρωταγωνιστές στη σκηνή...
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα μικρά παιδιά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και πήλινες κατασκευές (αστεράκια, δενδράκια κ.λπ.) για τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Κ. Μπαλλής» που παλεύουν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους. «Να ξαναέχετε δουλειά και ζέστη», έγραψε ο 5χρονος Δημήτρης. «Ο,τι και να κάνετε, θα είμαστε μαζί σας», έγραψε ο Αλέξης. «Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, να έχετε κουράγιο», έγραψε η μικρή Ολγα.

Επίσης συμμετείχαν στο μουσικοκινητικό παιχνίδι με τον Ρούντολφ το ελαφάκι, έκαναν μάθημα μουσικής και όλα αυτά υπό τους ήχους παιδικών τραγουδιών και κάτω από την καθοδήγηση μελών της ΚΝΕ, φοιτητών των παιδαγωγικών σχολών, αλλά και παιδαγωγών που εθελοντικά εντάχθηκαν ενεργά στη στήριξη της εκδήλωσης. Μέσα σε αυτούς ήταν οι τρεις παιδαγωγοί, - μια νηπιαγωγός, μια θεατρολόγος και μια μουσικός - που έμαθαν για την εκδήλωση και αποφάσισαν να συμμετέχουν. Βρέθηκαν εκεί και με πολύ μεράκι, ακούραστες, ανέλαβαν το δικό τους πόστο. Με τα μπαλόνια δημιουργούσαν όμορφα αντικείμενα και λουλούδια που μοίραζαν στα παιδιά και παράλληλα ζωγράφισαν τις όμορφες παιδικές φατσούλες.

Η βραδιά τελείωσε με τον ερχομό του Αγιου Βασίλη που μοίρασε τα δώρα στα παιδιά, γύρω από το μεγάλο δένδρο που ήταν στολισμένο με ευχές των ίδιων των παιδιών για έναν κόσμο όπου θα ικανοποιούνται οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους για μόρφωση, τροφή, υγεία, παιχνίδι, πολιτισμό, αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ