Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά κατά το τρίτο τρίμηνο. Οι υγειονομικές δαπάνες σημείωσαν σημαντική πτώση, αλλά η αύξηση των επιχειρησιακών επενδύσεων έδωσαν ώθηση στην οικονομία. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, ενώ αναμενόταν αύξηση της τάξης του 2%. Οι δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη μειώθηκαν κατά 2,2 δισ. δολάρια.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΠΤΩΣΗ Πτώση παρουσίασαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας το Νοέμβρη, ενώ η κεντρική τράπεζα της χώρας υποβάθμισε την εκτίμησή της για την οικονομία για δεύτερο συνεχή μήνα, καθώς η μειωμένη ζήτηση από την Ευρώπη και την Ασία πλήττει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με πέρυσι, έναντι πτώσης 4,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Πτώση 3,8% είχαν εμφανίσει και τον Οκτώβρη.

ΙΤΑΛΙΑ - ΠΡΟΣ ΥΦΕΣΗ Συρρίκνωση 0,2% εμφάνισε η ιταλική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με το δεύτερο, εξαιτίας της μειωμένης εγχώριας ζήτησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2%. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα του αναμενόμενου, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση 0,1% σε τριμηνιαία βάση και αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% σε ετήσια βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ