Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ALTER - ΕΡΤ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει ενωμένα και συντονισμένα τόσο οι απλήρωτοι επί σχεδόν ένα χρόνο εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού ALTER όσο και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, που απαιτούν τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τη μη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Παράλληλα, σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του ALTER, παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας την περασμένη Πέμπτη ότι θα προχωρήσει στην παύση της διαδικασίας υπαγωγής στο άρθρο 99, αφήνοντας συγχρόνως ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να πτωχεύσει, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες Γ. Κουρής και Κ. Γιαννίκος είχαν δώσει προθεσμία 48 ωρών στους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να λειτουργήσει ξανά ο σταθμός, χωρίς όμως να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, στους οποίους δεν καταβλήθηκε ούτε το δώρο των Χριστουγέννων δηλώνουν, μέσω μηνυμάτων τους που εκπέμπονται από τη συχνότητα του ALTER, ότι δε θα υποκύψουν στο νέο εκβιασμό γιατί «ποτέ δεν είχαμε εμείς τη διαχείριση της εταιρείας, ούτε συμμετείχαμε ενεργά στη διοίκηση και βεβαίως ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψή μας για το παραγόμενο προϊόν ή τη διαχείρισή της». Παράλληλα δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν καμία διαπραγμάτευση με το μεγαλομέτοχο Γ. Κουρή χωρίς την παρουσία των τριών σωματείων, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, καθώς και των εργασιακών εκπροσώπων των εργαζομένων και την παρουσία και συμμετοχή στη διαπραγμάτευση των νομικών τους συμβούλων.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι ιδιοκτήτες έχουν αναγγείλει ότι προτίθενται να προχωρήσουν στην απόλυση 250 εργαζομένων, χωρίς όμως να τους αποζημιώσουν, αλλά θα τους καταβάλλουν μόνο τους μισθούς που τους οφείλονται.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με στάσεις εργασίας οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Χτες σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 20.00 ως τις 23.00 προχώρησαν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στην ΕΡΤ, ενώ σήμερα με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει κηρυχτεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 16.00.

Στο μεταξύ σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί η διοίκηση της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή τη διακοπή των συνεδριάσεων του ΔΣ από εργαζόμενους.

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη, από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» προχωρούν σε 48ωρη απεργία, με απόφαση των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της «Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών». Οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεσα την καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων από τον Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ