Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι εδώ και σχεδόν 5 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου, καθώς η διοίκηση του δήμου μετά την κατάργηση του νομικού προσώπου δεν έχει προχωρήσει σε διαπιστωτική πράξη ώστε να εντάξει στο οργανόγραμμα του δήμου τους εργαζόμενους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα 56 οικογένειες αυτή τη στιγμή να μην έχουν ούτε ευρώ στην τσέπη τους όχι μόνο για να αγοράσουν τα απαραίτητα, αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, έχουν κάνει διαρκείς παρεμβάσεις προς τη δημοτική αρχή ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα, ωστόσο εδώ κι ένα μήνα βρίσκονται σε στάση εργασίας και στους τέσσερις σταθμούς που διαθέτει ο δήμος και την οποία είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν μετά το τέλος των εορτών, ωσότου η δημοτική αρχή να λύσει το πρόβλημα.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» η Ελένη Αδάμ - Χόνδρου, πρόεδρος στο Σωματείο των ΟΤΑ Θριασίου, η οποία την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, την οποία διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο, «η δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτά που συμβαίνουν σήμερα στους εργαζόμενους καθώς από τις αρχές του 2011 - με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" - γνώριζε τις διαδικασίες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει γρηγορότερα ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση στις πληρωμές τους. Το Σωματείο όλο αυτό το διάστημα στηρίζει τους εργαζόμενους και θα συνεχίσει να το κάνει και το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις προς τη δημοτική αρχή και κινητοποιήσεις στην περιοχή αλλά και ευρύτερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ