Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Το κοινωνικό δράμα γερμανικής παραγωγής «The million dollar hotel», σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς θα προβάλει απόψε στις 23.00 η ΕΤ-1.

Στο Λος Αντζελες του 2000 το «Million Dollar Hotel» είναι το κατάλληλο μέρος για να κλείσεις δωμάτιο όταν δεν σε δέχονται πουθενά αλλού! Μυστηριακό και ξεπεσμένο, φιλοξενεί όλους τους απόκληρους της κοινωνίας κι αρκετούς «τρελαμένους» τύπους, σε σημείο που να θεωρείται κάτι σαν τοπικό Ασυλο Ανιάτων. Ανάμεσά τους κυκλοφορεί ο Σκίνερ, ένας ιδιόμορφος ντετέκτιβ, ο οποίος έχει αναλάβει να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο (δολοφονία ή αυτοκτονία;) ενός εκκεντρικού τύπου, του Ιζι, ο πατέρας του οποίου είναι βαρόνος των μίντια. Ο Τζόε, ο αεικίνητος θυρωρός του ξενοδοχείου, προσπαθεί να κρατήσει όλο αυτόν τον παρανοϊκό μικρόκοσμο υπό έλεγχο και η Ελοΐζ, μια γοητευτική και αέρινη φιγούρα, είναι ο εκπεσών άγγελος, το αθώο θύμα ενός σκληρού και παρανοϊκού κόσμου. Ευτυχώς που ο Τομ Τομ, ο αφηγητής της ιστορίας, αγαπά την Ελοΐζ και προκειμένου να κερδίσει την καρδιά της θα φέρει τον κόσμο πάνω - κάτω... Μια ταινία γύρω από τη φιλία, την πίστη, την προδοσία και τη δύναμη της αγάπης.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρεμι Ντέιβις, Τζούλιαν Σαντς, Τιμ Ροθ, Αμάντα Πλάμερ

Στις 22.00 από τη ΝΕΤ θα προβληθεί η δραματική ταινία «Bottle Shock», σε σκηνοθεσία Ράνταλ Μίλερ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζιμ Μπάρετ και του γιου του Μπο, που ίδρυσαν το οινοποιείο Σατό Μοντελένα, στις αρχές του '70 και πώς κατάφεραν να φέρουν τα κρασιά της Καλιφόρνια στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με τα γαλλικά. Παίζουν: Κρις Πάιν, Αλαν Ρίκμαν, Μπιλ Πούλμαν.

Από το κανάλι της Βουλής στις 22.30 θα προβληθεί η αστυνομική ταινία του Ζυλ Ντασσέν «Τοπκαπί».

Η Ελίζαμπεθ Λιπ, απατεώνας διεθνούς κλάσεως, συγκεντρώνει μια συμμορία στην Κωνσταντινούπολη για να ληστέψει το μουσείο του Τοπκαπί. Ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας είναι ο μικροαπατεώνας Σίμπσον, τον οποίο εκβιάζει η τουρκική αστυνομία για να γίνει σπιούνος της... Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική ταινία του ντουέτου Ντασσέν - Μερκούρη. Οσκαρ β' ρόλου για τον Πίτερ Ουστίνοφ και μουσικής για τον Μάνο Χατζιδάκι. Πρωταγωνιστούν: Μελίνα Μερκούρη, Πίτερ Ουστίνοφ, Μαξιμίλιαν Σελ, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Ακίμ Ταμίροφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ