Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματικά παιχνίδια

Οι κινήσεις παρασκηνίου και οι κόντρες μεταξύ διαφορετικών συμφερόντων με σκοπό την εξαγορά ελληνικών ΠΑΕ από επιχειρηματικούς κύκλους συνεχίζονται και απ' ό,τι φαίνεται το επόμενο διάστημα θα κορυφωθούν ακόμη περισσότερο με αφορμή πάντα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο όσον αφορά στο παιχνίδι είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που αποτελούν τα «φιλέτα» προς διεκδίκηση.

ΠΑΟ: «Πληρώστε ...μέχρι να έρθουν οι Αραβες»

Στους «πράσινους» το σίριαλ των τελευταίων τριών μηνών με τους... σωτήρες εξ Αραβίας δε φαίνεται να έχει τελειωμό. Μετά την πολυήμερη αναμονή (σχεδόν ενάμιση μήνα) για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον περίφημο Σαουδάραβα πρίγκιπα και τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό του τα πράγματα δεν οδηγήθηκαν πουθενά. Η εμφάνιση νέας εταιρείας (η οποία διέθετε και αυτή πρίγκιπες) μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα τα οποία έγιναν ακόμη πιο μπερδεμένα (!) όταν ο... παλιός πρίγκιπας αποφάσισε να δηλώσει έστω και καθυστερημένα «παρών». Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ...αραβικές ιστορίες τα προβλήματα στην ομάδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αυτό αποδείχθηκε και από την κατάληξη του χτεσινού ΔΣ της ΠΑΕ. Εκεί αποφασίστηκε η αναβολή της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «πράσινης» εταιρείας, η οποία πάει για τις 31 Γενάρη προφανώς για να αποδειχθεί τι μέλλει γενέσθαι με τους υποψήφιους αγοραστές. Την ίδια ώρα, όμως, ο πρόεδρος, Δ. Γόντικας, κάλεσε τους νυν μετόχους και τους επιφανείς φίλους της ομάδας να βοηθήσουν οικονομικά γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη.

ΑΕΚ: Πληθώρα υποψηφίων και προβλημάτων

Στην ΑΕΚ τα πράγματα θυμίζουν τη λαϊκή ρήση «τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα» αφού για μια ακόμη φορά, η πολλοστή την τελευταία 15ετία, η Ενωση βρίσκεται στο επίκεντρο επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί μέχρι σήμερα στις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (ιδιαίτερα το τελευταίο ενάμιση χρόνο) και τις προσπάθειες των νυν μετόχων για αναζήτηση αγοραστή ή και συνιδιοκτήτη να μην εκδηλώθηκε ποτέ κανένα ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπάρχουν τέσσερις προτάσεις. Η πρώτη ήταν λίγο - πολύ γνωστή εδώ και 15 μέρες, ωστόσο τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται να υπάρχει και άλλη πρόταση (η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει πλήρως γνωστή το επόμενο 48ωρο), ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Στ. Αδαμίδης, δηλώνει πως είναι σε συζητήσεις με δύο αραβικές εταιρείες (σιγά μην έλειπαν και οι Αραβες...). Η εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου που υπάρχει φιλοδοξία να κατασκευαστεί αποτελεί την κύρια αιτία για την εκδήλωση του όποιου ενδιαφέροντος χωρίς να λείπει και η δύναμη που προσφέρει η μάζα των οπαδών της ομάδας για την εξυπηρέτηση διαφόρων στόχων (πολλές φορές άσχετοι με το ποδόσφαιρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ