Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Γιορτινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ ήταν ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Θοδωρής Χιώνης

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Είναι ουσιαστικό, ξεχωριστό και καθόλου τυπικό όταν οι νέοι κομμουνιστές ανταμώνουν με τους αγωνιστές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Αυτό έγινε χτες το βράδυ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» όταν η αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής το Γραμματέα του Θοδωρή Χιώνη, επισκέφθηκε τους αγωνιστές που διαμένουν στο χώρο. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες μαζί με τις θερμότερες ευχές τους έδωσαν χρήσιμα δώρα στους αγωνιστές, ενώ η όμορφη εκδήλωση περιείχε και αντάρτικα τραγούδια, στα οποία ενώθηκαν οι φωνές νέων και παλιότερων κομμουνιστών. Επίσης, τα μέλη της ΚΝΕ τραγούδησαν αγωνιστικά κάλαντα.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Χιώνης, στο μικρό χαιρετισμό του μετέφερε τον ουσιαστικό σεβασμό της Οργάνωσης στους ανθρώπους που είναι η ζωντανή ιστορία του ΚΚΕ και περπατούν μέχρι σήμερα ως κομμουνιστές αγωνιστές, ενώ αποτελούν παράδειγμα για την προσφορά τους. Επίσης, σημείωσε, την ιδιαίτερη σημασία της μελέτης του μαρξισμού - λενινισμού και της Ιστορίας του Κόμματος, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της έκδοσης του Δευτέρου Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1949 - 1968).

Ο Κώστας Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του ΔΣ του «Σπιτιού του Αγωνιστή», σε μία ζεστή, μικρή ομιλία αναφέρθηκε στην ιστορία του ιδρύματος και το ρόλο του, τις ανάγκες και την προσφορά του. Μετέφερε τη μεγάλη χαρά των αγωνιστών για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ. Εκ μέρους των αγωνιστών έδωσε δώρα στο ΚΣ της ΚΝΕ μία ζωγραφιά με το σήμα της ΕΠΟΝ και ένα βιβλίο με ποιήματα γυναικών πολιτικών κρατουμένων.

Ο Γραμματέας της ΚΝΕ και ο πρόεδρος του ΔΣ του «Σπιτιού του Αγωνιστή» ανταλλάσσουν αναμνηστικά
Ο Γραμματέας της ΚΝΕ και ο πρόεδρος του ΔΣ του «Σπιτιού του Αγωνιστή» ανταλλάσσουν αναμνηστικά
Τέλος, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες ξεναγήθηκαν στο χώρο, ενώ για αρκετή ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ