Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Επιδρομή στα γραφεία 17 ΜΚΟ πραγματοποίησαν, χτες, Αιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικοί, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή που εκδόθηκε, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, «να διερευνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησής τους, ιδιαίτερα αν προέρχεται από το εξωτερικό». Εκπρόσωποι ορισμένων οργανώσεων αντέτειναν ότι στόχος έγιναν μόνο εκείνες που στηρίζουν τους διαδηλωτές και τα κινήματα που επιδιώκουν την αποχώρηση του στρατού από την εξουσία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο Γάλλοι κατοχικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες από πυρά Αφγανού στρατιώτη, ο οποίος τους επιτέθηκε στην περιοχή Ταγκάμπ του Αφγανιστάν, ενώ ακόμα 10 Αφγανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Χελμάντ, σε βομβιστική επίθεση που αποδίδεται στους Ταλιμπάν.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι πιλότοι της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας «Iberia», με αποτέλεσμα η διοίκηση της εταιρείας να αναγκαστεί να ακυρώσει 118 πτήσεις - το 36% όσων είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Οι πιλότοι διαμαρτύρονται κατά της δημιουργίας της χαμηλού κόστους θυγατρικής «Iberia Express» που θα οδηγήσει σε μειωμένους μισθούς για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους και προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας.

ΜΟΣΧΑ.-- Πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού Μουρμάνσκ στη Βόρεια Ρωσία, ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Το υπουργείο πρόσθεσε πως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας, ούτε τραυματισμοί και πως τα αίτια του ατυχήματος οφείλονται στην παραβίαση τεχνολογικών κανόνων ασφαλείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, οι ξύλινες σκαλωσιές γύρω από το κύτος του υποβρυχίου, που βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για επισκευές, πήραν φωτιά, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί στο κύτος του υποβρυχίου.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Πρώην εργαζόμενος στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» πυροβόλησε δύο εργαζόμενους στα γραφεία της οργάνωσης στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός εκ των δύο.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Ανώτατος ηγέτης της ΛΔ Κορέας ανακηρύχθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, νεότερος γιος του αποβιώσαντος προέδρου Κιμ Γιονγκ Ιλ, στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ κατά την τελευταία μέρα του πολυήμερου πένθους.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι η πρόεδρος της Αργεντινής πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες - καρκινοπαθής και ο ίδιος - κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική ακαδημία αναρωτήθηκε αστειευόμενος «Μήπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής;»... καθώς όπως τόνισε τα περιστατικά καρκίνου ανάμεσα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής «είναι δύσκολο να τα εξηγήσει κανείς με βάση το νόμο των πιθανοτήτων». Εκτός από τον ίδιο και την Κριστίνα Φερνάντες, σε θεραπεία για καρκίνο έχουν υποβληθεί ο Φερνάντο Λούγκο (πρόεδρος της Παραγουάης), η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, αλλά και ο προκάτοχος Λούλα ντα Σίλβα.

ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ.-- Στις κάλπες 1,6 εκατομμύρια Τζαμαϊκανοί για την εκλογή νέας κυβέρνησης και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το κυβερνών Εργατικό Κόμμα (JLP) δίνει μάχη στήθος με στήθος με το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΝΡ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ