Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΡΙ ΜΙΣΙΝ
Δεν έσκυψε το κεφάλι στην αντεπανάσταση

Συλλυπητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατό του

Ο Γ. Μίσιν στο βήμα της Συνάντησης Κομμουνιστικών Κομμάτων της ΕΕ, που έγινε στην Αθήνα το Μάρτη του 2008
Ο Γ. Μίσιν στο βήμα της Συνάντησης Κομμουνιστικών Κομμάτων της ΕΕ, που έγινε στην Αθήνα το Μάρτη του 2008
Συλλυπητήριο μήνυμα προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης και την ΚΕ του ΚΚ Εσθονίας απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του Γιούρι Μίσιν, Α' Γραμματέα του ΚΚ Εσθονίας. Σε αυτό σημειώνεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο σε τροχαίο του Γιούρι Μίσιν, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Εσθονίας, μέλους της ΚΕ του ΚΚΣΕ και δημοτικού συμβούλου στην πόλη Νάρβα.

Ο σ. Γιούρι Μίσιν δεν έσκυψε το κεφάλι στον αρνητικό συσχετισμό που δημιούργησε η αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ και πάλεψε, μέσα στις δύσκολες συνθήκες του αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού, με όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ και τα συμφέροντα των εργαζομένων της Εσθονίας. Για τη δράση του αυτή σε βάρος του είχαν κινηθεί απανωτές ποινικές διώξεις (το 1993, το 1995, το 1997) από τις αντικομμουνιστικές και αντιλαϊκές αρχές της Εσθονίας. Για τη δράση του αυτή, ο λαός της Νάρβα, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Εσθονίας, τον εξέλεξε το 2009 δημοτικό σύμβουλο με πρωτοφανή για τοπικές εκλογές αριθμό ψήφων.

Ο σ. Γ. Μίσιν συμμετείχε σε πολλές διεθνείς κι ευρωπαϊκές Συναντήσεις των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, μεταφέροντας την εμπειρία της δράσης των κομμουνιστών της Εσθονίας.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους και στους οικείους του.

Η ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ