Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Επέστρεψαν τα χαράτσια της ΔΕΗ

Κινητοποιήσεις και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Ελευσίνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Ελευσίνα
Συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ελευσίνα πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν και επέστρεψαν τους λογαριασμούς που έχουν πληρώσει, χωρίς το χαράτσι. Παράλληλα, ενημέρωσαν το λαό της περιοχής για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 15%, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν χάσει έως και 40% του εισοδήματός τους, ενώ τους κάλεσαν να δηλώσουν αντίσταση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, με το να μην πληρώσουν τη δεύτερη δόση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ελευσίνας, των σωματείων και των φορέων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή της διεύθυνσης, όπου κατέθεσαν ονομαστικά τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν συγκεντρωθεί και με τις οποίες δηλώνεται ότι μέσω των ΑΤΜ πλήρωσαν το ηλεκτρικό ρεύμα, τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ, όχι όμως το χαράτσι της ΔΕΗ.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν χτες Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατέθεσαν στους προϊσταμένους της ΔΕΗ εκατοντάδες αποδείξεις πληρωμής των λογαριασμών του ρεύματος χωρίς το χαράτσι και δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Κινητοποιήσεις έγιναν στα γραφεία της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου, στην Αγίου Δημητρίου και στην Αισώπου από τις Λαϊκές Επιτροπές Τούμπας - Τριανδρίας, Ε' Διαμερίσματος, Συκεών, Πολίχνης, Ανω Πόλης, Σταυρούπολης, Ευόσμου - Κορδελιού, Πολίχνης, Ευκαρπίας και Αμπελοκήπων.

Ενδεικτικό στοιχείο της απήχησης που βρίσκει αυτή η προσπάθεια των Λαϊκών Επιτροπών στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 300 αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ μόνο από το Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού υπέγραψαν τη δήλωση άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εφορία της Καλαμαριάς.

  • Πρόσκληση στους κατοίκους Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Αργυροπουλίου και γενικά στους κατοίκους του δήμου Τυρνάβου να πάρουν μέρος, σήμερα Τρίτη 10 Γενάρη, σε λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου του Αμπελώνα, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα, για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσουν ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 12 Γενάρη, στην οποία θα ληφθεί απόφαση για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ