Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίποτα καινούριο από τους οικονομικούς εισαγγελείς

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Χτες, έδωσαν νέες διευκρινίσεις (γραπτές και προφορικές) σχετικά με τις αναφορές τους περί παρενοχλήσεων που δέχτηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ την περασμένη Πέμπτη είχαν καταθέσει και σχετικά υπομνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ένορκες καταθέσεις τους οι δύο εισαγγελείς κατονομάζουν λιγότερα από πέντε πρόσωπα που προσπάθησαν να παρέμβουν στο έργο τους, χωρίς, όμως, να κάνουν λόγο για ευθείες παρεμβάσεις, καθώς δε στάθηκαν εμπόδιο στο έργο τους. Για άλλη μια φορά περιορίστηκαν στην καταγραφή γεγονότων που υπέπεσαν στην αντίληψή τους και πλέον ο εισαγγελέας Φ. Μακρής - σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές - θα κρίνει αν ήταν «υπηρεσιακή ενέργεια» ή «υπερβάλλων ζήλος» των ατόμων που κατονόμασαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.

Πάντως, τα άτομα αυτά - υπηρεσιακοί και μη παράγοντες - θα κληθούν να καταθέσουν στον Φ. Μακρή και στη συνέχεια η έρευνα θα τεθεί είτε στο αρχείο είτε θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για πρόκληση ή παρότρυνση σε τέλεση αδικήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ