Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε θέση μάχης τα εσωκομματικά στρατόπεδα

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Συμβούλιο για να καταλήξει στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου

Θέσεις μάχης για την προεδρική καρέκλα παίρνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους διαδόχους του Γ. Παπανδρέου να μετρούν δυνάμεις ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβούλιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να δεσμεύονται όλοι ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στην υλοποίηση του βάρβαρου έργου της. Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές, και ανάδειξη νέου προέδρου μετά από αυτές, αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των επίδοξων διαδόχων.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται ήδη δύο στρατόπεδα, με το πρώτο να υποστηρίζει την πρόταση Παπανδρέου και το δεύτερο να επιδιώκει την ανατροπή της στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Θα προηγηθεί την Παρασκευή η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πρόθεση των περισσότερων υποψήφιων διαδόχων είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου πριν τις εκλογές. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ήδη απέρριψε την πρόταση Παπανδρέου, ενώ ο Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε «απευθείας επαφή» με τον Γ. Παπανδρέου με στόχο να λήξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες μέσα στο Φλεβάρη. Χρ. Παπουτσής και Λ. Κατσέλη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δ. Ρέππας και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, στηρίζουν την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου είναι ισορροπημένη και ανταποκρίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες στα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Ολα είναι υπό την κρίση των οργάνων», ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Real News» ο Δ. Ρέππας. «Στις επόμενες εκλογές πρέπει να πάμε με νέα ηγεσία, η οποία θα έχει επαρκή χρόνο προετοιμασίας. Τελεία και παύλα», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου. Η ίδια έκανε λόγο για την «ανάγκη αυτοδιάλυσης και επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ».

Για «κίνδυνο διάσπασης» του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Γιαννακά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΑΝΤ1» αν «εγκριθεί η λύση διαρχίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ