Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στη ΣΟΦΤΕΞ

Συγκέντρωση και στάση εργασίας ενάντια στη συρρίκνωση της εταιρίας

Μία ακόμα απόλυση ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη λίστα «αποψίλωσης» της «Σόφτεξ». Συγκεκριμένα, χωρίς δικαιολογία, απολύθηκε προχθές το μεσημέρι ο Γιώργος Μαντούβαλος, υποδιευθυντής πωλήσεων της εταιρίας μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσία, τη στιγμή, μάλιστα, που ήθελε ένα χρόνο για να βγει στη σύνταξη! Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης απαντούν με κινητοποιήσεις στα μέτρα συρρίκνωσης της «Σόφτεξ» και σήμερα Τετάρτη, 14 Φλεβάρη, πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας, 1 με 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρίας, στο Βοτανικό.

Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση για υποχρεωτικές άδειες 180 εργαζόμενων, στη μονάδα Χ2 της «Σόφτεξ», από 24 Φλεβάρη μέχρι 4 Μάρτη, με πρόσχημα την ύπαρξη μεγάλου «στοκ» στην επιχείρηση, η νέα απόλυση ενισχύει τις πληροφορίες, που μιλούσαν για την ύπαρξη ειδικού «κονδυλίου» στον προϋπολογισμό της εταιρίας, που αφορά αποζημιώσεις, για να φύγουν οι εργαζόμενοι από τη δουλιά τους.

Ωστόσο, οι απολύσεις που έχει ήδη κάνει η εταιρία, οι διαθεσιμότητες στις οποίες έχει θέσει συχνά το προσωπικό και ο νέος γύρος απολύσεων και «αποχωρήσεων» που συνεχίζεται, καταδεικνύουν για ακόμα μία φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, που «κλείνει τα μάτια» της μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ