Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΧΙ στις παράνομες απολύσεις!

Συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στην εταιρία «ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες ΑΕ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρίας «Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ» (Αβέρωφ 26-28, στον ηλεκτρικό σταθμό Περισσού), διοργανώνει σήμερα, στις 5 το απόγευμα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντιδρώντας στις παράνομες απολύσεις αλλοδαπών εργαζομένων, που έγιναν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Αιτήματα του σωματείου είναι η άμεση ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων, ο σεβασμός των εργατικών δικαιωμάτων, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλιάς και τα ίσα δικαιώματα σε Ελληνες και ξένους εργάτες.

Αφορμή για τη συγκέντρωση είναι η παράνομη απόλυση της μετανάστριας Μαριέτε Τάρε, επειδή διεκδίκησε στην Επιθεώρηση Εργασίας και κέρδισε να πληρώνεται με βάση την κλαδική σύμβαση εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων και επιπλέον να της παραχωρείται το επίδομα γάμου, όπως και δικαιούνταν. Χωρίς όμως να είναι και το μοναδικό περιστατικό, αφού αποτελεί συνέχεια του βίαιου ξυλοδαρμού άλλης μετανάστριας εργαζόμενης στο ίδιο τμήμα από τον προϊστάμενο Στέλιο Βώρο και της αναίτιας απόλυσης του επίσης αλλοδαπού συναδέλφου της Γκρεγκόρι Ντιμίτρι.

Να σημειωθεί ότι η στάση της επιχείρησης έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να απαγορεύει την είσοδο σε συνδικαλιστές - μέλη της διοίκησης του σωματείου και της διοίκησης του ΕΚΑ για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην επιχείρηση για το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ