Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Σε πλήρη εξέλιξη ο μαζικός απεργιακός αγώνας

Χιλιάδες λαϊκού κόσμου ξεχύθηκαν και χτες στους δρόμους της πρωτεύουσας Λάγος
Χιλιάδες λαϊκού κόσμου ξεχύθηκαν και χτες στους δρόμους της πρωτεύουσας Λάγος
AMΠΟΥΤΖΑ.--

Για τρίτη μέρα συνέχισαν χτες το μαζικό απεργιακό αγώνα τους εκατομμύρια Νιγηριανοί εργαζόμενοι παρά τις απειλές της κυβέρνησης και τις «προβλέψεις» αξιωματούχων για «αναρχία» και «εμφύλιο πόλεμο».

Διαδηλώσεις και πύρινα οδοφράγματα αλλά και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν και χτες, αφού οι Νιγηριανοί εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο μέσο για επιβίωση και βελτίωση της ζωής τους παρά μόνον τις κινητοποιήσεις απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας που προκαλεί η άρση της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα. Σφοδρές συγκρούσεις απεργών με τις δυνάμεις καταστολής σημειώθηκαν σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα με χαρακτηριστικότερες εκείνες στην πόλη Μίννα, πρωτεύουσα της πολιτείας Νίγηρα, (κεντρική Νιγηρία), όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνήτη της πολιτείας Μουάζου Μπαμπανγκίντα Αλίγιου αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει την πόλη με ...ελικόπτερο! Στην Μίννα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δύση του ηλίου ως τα ξημερώματα και αναπτύχθηκαν εκατοντάδες πάνοπλοι στρατιώτες σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους απεργούς...

Σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές, στη διάρκεια ταραχών έχουν σκοτωθεί μέσα στο τελευταίο 48ωρο τουλάχιστον 10 άτομα.

Και ενώ στον απεργιακό αγώνα ετοιμάζονται να κατέβουν και τα μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου που δρα στο χώρο της παραγωγής πετρελαίου, PENGASSAN, o Γενικός Εισαγγελέας της Νιγηρίας Μπέλο Αντόκε έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά της λαϊκής αγανάκτησης χαρακτηρίζοντας τις απεργίες «παράνομες» και απειλώντας με παύση πληρωμών όσους δημόσιους υπαλλήλους συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ