Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σε 48ωρη απεργία καλεί τις ενώσεις - μέλη της η ΠΟΕΣΥ

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας σε συντονισμό με την παναττική απεργία της 17ης Γενάρη αποφάσισε χτες το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), καλώντας τις Ενώσεις - μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτήν. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή να γίνει 17 και 18 ή 18 και 19 του μηνός για να αποφασιστεί σε συντονισμό με τις Ενώσεις. Ομως, την ίδια στιγμή το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν πήρε απόφαση συμμετοχής, καθώς τη σχετική πρόταση υπερψήφισαν μόνο οι 5 από τους 10 παρόντες (Π. Ράμμος, Γ. Φιλιππάκης, Δ. Τρίμμης, Γ. Αγγέλης και Ν. Νταουντάκη. Απουσίαζε ο Στ. Νικολόπουλος, ενώ κατά της απεργίας ή λευκό ψήφισαν οι Ηλ. Κανέλλης, Χρ. Κυρίτσης, Μ. Αντωνιάδου, Δ. Τσαλαπάτης και Μ. Γκίκα).

Ωστόσο, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε με ψήφους 6-4 την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ενωσης την Τρίτη 24 Γενάρη.

  • Να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση με ταυτόχρονη μείωση των μισθών τους και να μην υποκύψουν στην επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας καλούν τους εργαζόμενους τόσο στον «ΠΗΓΑΣΟ» («ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», ραδιοφωνικός σταθμός «SΕΝΤRΑ FM», περιοδικά «Car & Driver», «Elle», «Astra & Orama», «Harmonia», «Chronos oro», «Sporty», «W», «Ιδανικό Σπίτι», ιστοσελίδες κτλ.) όσο και στην αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής» τα ΔΣ των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ και Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων.
  • Σε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα το πρωί προχωρούν οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr» με αποφάσεις των σωματείων τους, απαιτώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη και την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων.
  • Επίσης από σήμερα το πρωί σε νέα 48ωρη απεργία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», απαιτώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους και την τήρηση των ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ