Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζεται η αντεργατική επίθεση σε «Αγγελιοφόρο» και «Μακεδονία»

Σε 24ωρη απεργία από τις 10 σήμερα το πρωί έως τις 10 π.μ. της Παρασκευής προχωρούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος» των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη, αντιδρώντας στις 11 απολύσεις δημοσιογράφων από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» που προανήγγειλε η εργοδοσία και οι οποίες θα γίνουν το Μάη ώστε να καταβάλει τη μισή αποζημίωση.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων που ήδη έχει κάνει τους προηγούμενους μήνες και την ανάκληση των προειδοποιητικών απολύσεων που κοινοποίησε ή ετοιμάζεται να κοινοποιήσει τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε ότι η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» απειλεί με διακοπή έκδοσης του καθημερινού φύλλου και απόλυση 55 εργαζομένων (32 δημοσιογράφους, 16 διοικητικούς και 7 τεχνικούς), εκτός και αν οι εργαζόμενοι αποδεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους που θα φτάνουν έως και το 35%.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ πέρσι πήρε επάνω της τις διαπραγματεύσεις για τις μειώσεις μισθών στον «Αγγελιοφόρο» και προέτρεψε τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών 12,5% στο όνομα της διάσωσης των θέσεων εργασίας. Οι μειώσεις αποδοχών συνοδεύτηκαν από απολύσεις και σήμερα ο εκβιασμός από την εργοδοσία κλιμακώνεται με νέες απολύσεις και εκβιασμούς για νέα μείωση μισθών.

Την ίδια φιλεργοδοτική τακτική ακολουθεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και στην περίπτωση του συγκροτήματος της «Μακεδονικής Εκτυπωτικής» (εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά») του Ι. Ρήγα.

Προχτές στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοϊτσίδης παρουσίασε την πρόταση της εργοδοσίας, λέγοντας ότι είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να πετύχει η ΕΣΗΕΜΘ στις διαπραγματεύσεις που έκανε. Η εργοδοσία, λοιπόν, πρότεινε και η ΕΣΗΕΜΘ προέτρεψε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν: Μείωση προσωπικού κατά 80 άτομα με απολύσεις ή «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Για τους 105 εργαζόμενους που θα παραμείνουν μειώσεις μισθών για τρία χρόνια (30% τον πρώτο, 28% το δεύτερο και 26% τον τρίτο). Τα δεδουλευμένα 5 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους θα δοθούν τμηματικά σε βάθος σχεδόν διετίας και αντίστοιχα τμηματικά θα καταβληθούν και οι αποζημιώσεις της εθελούσιας και των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ