Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αντιπαράθεση για τις επιθέσεις ενόπλων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σε συγκέντρωση οπαδών του εμφανίστηκε ο Σύρος Πρόεδρος, μαζί με την οικογένειά του, στην πλατεία Ομαϊάδων στη συριακή πρωτεύουσα, όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα κατατροπωθεί η τρομοκρατική συνωμοσία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη χώρα». Ο Μπάσαρ αλ Ασαντ επανέλαβε, σε γενικές γραμμές, ότι προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της τάξης και η αντιμετώπιση των τρομοκρατών, ενώ κάλεσε, εκ νέου, την αντιπολίτευση να συμμετάσχει «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων».

Στο πλευρό της ηγεσίας Ασαντ τάχθηκε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος του Χαλεπιού, Ζαν Κλεμάν Ζανμπάρτ. Οπως υπογράμμισε, το «ενδεχόμενο ανατροπής του καθεστώτος Ασαντ και της αντικατάστασής του από ένα άλλο που θα έχει καθαρά θρησκευτική χροιά, όπως π.χ. οι ισλαμιστές "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" και οι σύμμαχοί τους, ανησυχεί πολύ τους χριστιανούς της Συρίας».

Διαφορετική άποψη από τον αρχιεπίσκοπο, όπως φαίνεται, έχει ένας Αλγερινός παρατηρητής που αποχώρησε από την αποστολή. Ο Αλγερινός Ανουάρ Μάλεκ δήλωσε, από την έδρα του Συνδέσμου, ότι η αποστολή «είναι φάρσα και ελέγχεται πλήρως από το συριακό καθεστώς», ενώ υποστήριξε ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας «σκηνών τρόμου» στη Χομς, χωρίς να μπορεί ούτε ο ίδιος ούτε άλλοι παρατηρητές να παρέμβουν. Ο Μάλεκ έκανε λόγο για στρατό στους δρόμους και για ελεύθερους σκοπευτές.

Στην πόλη Χομς χτες στόχος επίθεσης πιθανότατα με όλμους - χωρίς να διευκρινίζεται ποιος τους έριξε - έγινε ομάδα ξένων δημοσιογράφων, που την επισκεπτόταν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 43χρονος Γάλλος εικονολήπτης του «Φρανς 2», Ζιλ Ζακιέ, και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι δύο δημοσιογράφοι, ένας Ολλανδός και ένας Βέλγος, ενώ σκοτώθηκαν και έξι Σύροι πολίτες και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 25.

  • Σήμερα το πρωί, ομάδες Σύρων, αλλά και άλλων θα επιχειρήσουν, όπως ανακοίνωσαν, να εισέλθουν στη Συρία από την Γκαζιατέπ, των τουρκο-συριακών συνόρων, και τη Ράμτα, των τουρκο-ιορδανικών συνόρων, μεταφέροντας «ανθρωπιστική βοήθεια», έλεγαν. Αντίθετα, οι τουρκικές αρχές δεν άφησαν να περάσει ένα ακόμη φορτηγό ιρανικής προέλευσης ισχυριζόμενες ότι μετέφερε όπλα για τη Συρία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση με όλμους στη ρωσική πρεσβεία (2013-11-29 00:00:00.0)
Εντείνονται οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις (2012-07-31 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την παρουσία μισθοφόρων (2012-05-17 00:00:00.0)
Νέες κυρώσεις και συγκρούσεις (2012-05-15 00:00:00.0)
Πιέσεις για απόσυρση παρατηρητών (2012-01-03 00:00:00.0)
Νέες διαδηλώσεις και κύμα εξόδου προς Τουρκία (2011-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ