Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Διεκδικούν μέτρα στήριξης των ανέργων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με αμείωτη ένταση και με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή στην απεργία στις 17 Γενάρη είναι οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Ολόκληρος ο κλάδος μαστίζεται από την ανεργία έχοντας οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.

Χτες, αντιπροσωπεία των σωματείων της Ζώνης, των Επιτροπών Ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών Νίκαιας, Κορυδαλλού, Περάματος, Δραπετσώνας και Κερατσινίου, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και του κατέθεσαν πλαίσιο μέτρων για την προστασία των ανέργων καθώς και άμεση ενεργοποίηση των πενταμελών Επιτροπών Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Κατά τη συνάντηση ενημέρωσαν τον υπουργό για την μαρτυρική ζωή που ζουν οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι μακροχρόνιοι. Χιλιάδες νοικοκυριά πεινάνε καθώς δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη τρόφιμα και πλέον απειλούνται άμεσα με διακοπές ρεύματος και νερού. Μπαίνουν σε ένα λεωφορείο για να αναζητήσουν δουλειά και μην έχοντας χρήματα για εισιτήριο, εισπράττουν και το σχετικό πρόστιμο.

Για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώσουν στοιχειωδώς, απαίτησαν άμεση λήψη μέτρων για μη διακοπή του ρεύματος και του νερού στα σπίτια των ανέργων, την παροχή δωρεάν περίθαλψης στα νοσοκομεία, τη δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την παροχή τροφίμων, την καταβολή του εποχικού επιδόματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ