Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες - την τέταρτη μέσα σε ένα μήνα - οι πιλότοι της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ισπανίας, της «Iberia», αναγκάζοντας την εταιρεία να ματαιώσει 104 πτήσεις. Το συνδικάτο των πιλότων «Sepla» υπογραμμίζει πως η δημιουργία της χαμηλού κόστους εταιρείας «Iberia Express» θα προσλάβει προσωπικό εκτός της «Iberia», θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα λάβουν χαμηλότερους μισθούς απ' ό,τι προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Δεν πήρε χτες την απαιτούμενη πλειοψηφία των ψήφων από τη σλοβενική βουλή ο επικεφαλής του κεντροαριστερού σχηματισμού «Θετική Σλοβενία», Ζόραν Γιάνκοβιτς, προκειμένου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Στάση αναμονής και επιφύλαξης τηρούν οι αρχές της ΛΔ Κορέας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε αποστολές τροφίμων (μεγαλύτερης ποσότητας και ποικιλίας) προς την Πιονγιάνγκ με αντάλλαγμα η τελευταία να αναστείλει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου. Πάντως, εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε τις ΗΠΑ πως πολιτικοποιούν τις αποστολές τροφίμων, σημειώνοντας ότι η Πιονγιάνγκ θα περιμένει να δει εάν η Ουάσιγκτον είναι πρόθυμη να αποκαταστήσει εμπιστοσύνη στις διμερείς σχέσεις.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, δολοφονήθηκαν με ειδεχθή τρόπο στην πόλη Ελ Ρεγκαντέρο εν Σάμπα στην επαρχία Κολόν, στη Βορειοανατολική Ονδούρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ