Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δεύτερη νίκη Ρόμνεϊ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εύκολη νίκη εξασφάλισε ο Μιτ Ρόμνεϊ στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοέμβρη 2012.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ρόμνεϊ και ο υποψήφιος που έχει δεχθεί τις περισσότερες «χορηγίες» από το κεφάλαιο, απέσπασε το 39,4%, ενώ ακολουθούν ο Τεξανός Ρον Πολ, με ποσοστό 22,8%, ο κυβερνήτης της Γιούτα και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα, Τζον Χάντσμαν, με 16,9%%, ο πρώην επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς με 9,4% ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια και εκλεκτός της χριστιανικής πτέρυγας Ρικ Σαντόρουμ με 9,3%, ενώ ο Ρικ Πέρι, κυβερνήτης του Τέξας, που ουσιαστικά δεν πήρε μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Νιου Χαμσάιρ, απέσπασε μόλις το 0,7%.

Οι επόμενες «ψηφοφορίες» για το χρίσμα γίνονται σε Νότια Καρολίνα (21 Γενάρη) και Φλόριντα (31 Γενάρη). Πρόκειται για μια επίφαση της λεγόμενης «συμμετοχικής δημοκρατίας», όπου τα λαϊκά στρώματα εγκλωβίζονται στην εκλογή διαφορετικών εκπροσώπων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ