Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Προπομπός για ιδιωτικοποίηση

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το νόμο - πλαίσιο για τα απόβλητα, που αναβαθμίζει την καύση σε μέθοδο ενεργειακής αξιοποίησης. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση στηρίζει τις μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και την επιβολή της καύσης (σε συνδυασμό με τη μέθοδο της βιολογικής ξήρανσης) στο σχεδιασμό της Αττικής και όλων των άλλων περιφερειών της χώρας, σε όφελος ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων που την προωθούν και θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, η οποία θα υποχρεωθεί να πληρώνει πολλαπλάσια ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας.

Με άλλες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου: Καθιερώνεται από το 2014 ειδικό τέλος (χαράτσι) ταφής για ορισμένες κατηγορίες αποβλήτων, όταν οδηγούνται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Θεσπίζεται η παρακράτηση των ποσών, που επιβάλλονται ως χρηματικά πρόστιμα στη χώρα μας για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατά τη διαδικασία κατανομής των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους ΟΤΑ και στα νομικά τους πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, ή στα οποία υπάρχουν ανενεργοί αλλά μη αποκαταστημένοι τέτοιοι χώροι! Θα πληρώνουν, δηλαδή οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τα πρόστιμα μέσω παρακράτησης πόρων των δήμων.

  • Παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης για όσα έχουν μπει στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και έχουν αποστείλει το ειδικό έντυπο μέχρι τις 23 Δεκέμβρη 2011.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ