Κυριακή 15 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση

Ερώτηση για την «Ελληνική Χαλυβουργία» Μαγνησίας κατέθεσε το ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στην "Ελληνική Χαλυβουργία" Μαγνησίας (Βόλος, Βελεστίνο) το 2006 έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα (Ελασματουργείο Βόλου). Από τότε έχουν διενεργηθεί κάποιοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας που φυσικά δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός εργασιακού χώρου με ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες από πολλές απόψεις. Αυτή την περίοδο στα εργοστάσια αυτά έχει επιβληθεί καθεστώς εντατικής εργασίας και τρομοκρατίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει τα κατάλληλα μέσα και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό για να πραγματοποιήσει ουσιαστικούς ελέγχους. Ζωντανή απόδειξη αποτελεί η εκτίμηση για την καταλληλότητα από πλευράς Υγείας και Ασφάλειας του φούρνου στο Βελεστίνο που εγκαταστάθηκε το 2006, η οποία δεν είναι αρμοδιότητα της Επιθεώρησης Εργασίας. Επίσης, παρά τις οχλήσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας προς την Επιθεώρηση Εργασίας για να του δοθούν οι έγγραφες εκτιμήσεις που προέκυψαν από τους ελέγχους, υπήρξε συστηματική άρνηση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για νέα και σοβαρά ατυχήματα.

Ερωτάται ο Υπουργός: Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων και την αποφυγή πιθανόν νέων ατυχημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ