Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προκαλεί και πάλι ο ισραηλινός στρατός

ΡΑΜΑΛΑ.--

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η ισραηλινή κυβέρνηση καλλιεργώντας κλίμα έντασης αλλά και το έδαφος για «αντίποινα» που, στη συνέχεια, η ίδια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για περαιτέρω επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, συνελήφθη σε σημείο ελέγχου ανάμεσα στη Ραμάλα και στην Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος του 132μελούς παλαιστινιακού νομοθετικού συμβουλίου (βουλή), Αζίζ Ντουέικ, που είναι μέλος της «Χαμάς».

Ως συνήθως, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την πληροφορία της σύλληψης αλλά δε διευκρινίστηκε για ποιο λόγο κρατείται ο Ντουέικ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά. Μετά από ένα ευρύτατο κύμα δεκάδων συλλήψεων εκλεγμένων Παλαιστινίων αξιωματούχων, κυρίως της «Χαμάς», το 2006, η ίδια τακτική έχει ακολουθηθεί και άλλες φορές. Ηδη, στις ισραηλινές φυλακές κρατούνται τουλάχιστον 20 από τους 74 βουλευτές της «Χαμάς», αρκετοί εκ των οποίων συνελήφθησαν τον Οκτώβρη του 2010.

Οπως αναμενόταν, η «Χαμάς» κάλεσε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μ. Αμπάς, να τερματίσει κάθε συνάντηση με την ισραηλινή πλευρά, καθώς, όπως τόνισε, αποδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολλούς μήνες, έγιναν δύο ισραηλινο-παλαιστινιακές συναντήσεις στο Αμμάν, τις τελευταίες 15 μέρες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα αφού το Ισραήλ αρνείται να «παγώσει» τον εποικισμό και να συζητήσει, αρχής γενομένης από τα σύνορα του 1967.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ