Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η συγκέντρωση για τα φοροχαράτσια

Στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Μια δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, που στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους, πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) με συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 25 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση καλεί και η Επιτροπή Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, που στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς για να σωθούν τα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν τρομοκρατούμαστε από την κινδυνολογία για την εκταμίευση κάθε δόσης. Τα έχουμε ξανακούσει. Οι ίδιοι που τα λένε αυτά μας οδηγούν στην καταστροφή».

Η ΟΒΣΑ τονίζει στο αγωνιστικό της κάλεσμα, ότι «τα αλλεπάλληλα φορολογικά χαράτσια έγιναν μια θηλιά που σφίγγει σιγά - σιγά το λαιμό μας και επιταχύνει το λουκέτο σε χιλιάδες μικρομάγαζα».

Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι το εξής:

  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. «Οχι» στις απολύσεις και την εφεδρεία.
  • Να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
  • Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια, στα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.
  • «Οχι» στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και την ισοπέδωση των συντάξεων.
  • Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ' τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, να μη μείνει χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
  • Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
  • Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • «Οχι» στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
  • «Οχι» στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ