Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Δόσεις για τα χρέη προς τα Ταμεία

Στους 350.000 έφτασαν οι ασφαλισμένοι με χρέη προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) το 2011, με συνολικά χρέη 4 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, με την οποία ζητά τροποποιήσεις στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τη ρύθμιση εξόφλησης χρεών προς τον ΟΑΕΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά: μοντέλο ρύθμισης αντίστοιχο με το προτεινόμενο για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Από 3 έως 30 διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων από 25% έως και 100%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Για οφειλές προς το ΙΚΑ, διπλασιασμό των δόσεων, εάν η καταβολή γίνεται σε μηνιαία βάση.

Επίσης, αύξηση στα 25.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ) του ανώτατου ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τις πρώτες συντάξεις οφειλετών που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Τέλος, προτείνει «μείωση» των εισφορών με δυνατότητα πτώσης κατά 2 ασφαλιστικά κλιμάκια για μία τριετία, αλλά με αντίστοιχη μείωση της σύνταξης μελλοντικά. Μετά τα 3 χρόνια ο ασφαλισμένος θα επανέρχεται στην κανονική ασφαλιστική του κλίμακα, ενώ θα μπορεί μελλοντικά να αποκαταστήσει το ύψος της σύνταξης εφόσον καταβάλλει μεγαλύτερες εισφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ