Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους στην «Αριάδνη»

Μαζική η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού για εργαζόμενους σε άλλους χώρους δουλειάς

Από την πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου
Από την πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου
Μήνυμα εργατικής αλληλεγγύης έστειλαν το περασμένο Σάββατο οι εργαζόμενοι της «Αριάδνης ΑΕΒΕ» στο Ηράκλειο της Κρήτης που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για 9η συνεχόμενη μέρα, με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που οργάνωσε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το ΠΑΜΕ για τους εργαζόμενους σε άλλους χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην «Αριάδνη» αντιτάχθηκαν στην επιβολή από την εργοδοσία της εκ περιτροπής εργασίας που αυτό θα σήμαινε για τους ίδιους εργασία 2 με 3 φορές τη βδομάδα και μισθούς της τάξεως των 250 ως και 350 ευρώ.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στο συνεταιρισμό ΣΒΑΣΧΟΝΗ που είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 19/12/11 λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Ευραλουμίν» που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 2 μήνες.

Στη συγκέντρωση που έγινε το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας συμμετείχαν επίσης οι Λαϊκές Επιτροπές Αλικαρνασσού και Μαλεβιζίου, καθώς και Επιτροπές Αγώνα στις γειτονιές, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες που με τη στάση τους και το παράδειγμά τους ανοίγουν το δρόμο σε εργαζόμενους δεκάδων άλλων επιχειρήσεων στο Ηράκλειο, που η εργοδοσία θέλει να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, να τους οδηγήσει στην ανεργία, όπως τονίστηκε στους χαιρετισμούς εκπροσώπων τους στη συγκέντρωση. Επίσης, δυναμική παρουσία και ξεχωριστό τόνο στη συγκέντρωση έδωσαν με τη συμμετοχή τους αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαία.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημόκριτος Σαλούστρος, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλώντας τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων που την υπηρετούν, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Αμέσως μετά, με μπροστάρη το πανό της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς και των εργαζομένων στην «Αριάδνη ΑΕΒΕ», που ακολουθούσαν με το δικό τους πανό, ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ