Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκαλύπτονται...

Οταν τα αλλεπάλληλα σχέδια διάσπασης του αγώνα των εργαζομένων από την εργοδοσία δεν πιάνουν, τότε αναλαμβάνουν ρόλο οι εφεδρείες τους. Αυτό αποδείχθηκε και στο Ηράκλειο Κρήτης από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, όταν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στελέχη και οι δυο της ΠΑΣΚΕ, ζηλεύοντας τον αξιοθρήνητο ρόλο της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ανέλαβαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων εδώ και 10 μέρες στην επιχείρηση «Αριάδνη ΑΕΒΕ», επειδή αρνήθηκαν την εκ περιτροπής εργασία που θέλησε να τους επιβάλει η εργοδοσία.

Οι δυο «εκπρόσωποι» των εργαζομένων, σε συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΗ με τον πρόεδρο του ΔΣ της επιχείρησης, Μανώλη Μανωλιδάκη, την περασμένη Παρασκευή, εν κρύπτω από τους εργαζόμενους, πρότειναν να απολυθούν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι με τη μισή αποζημίωση! Να ποιοι θέλουν κλειστές επιχειρήσεις, να ποιοι σιγοντάρουν τα σχέδια της εργοδοσίας να «ξεφορτωθεί» τους εργαζόμενους. Μάλιστα, όλοι οι συμβαλλόμενοι είχαν φροντίσει να μείνει κρυφή η συνάντηση και οι μεθοδεύσεις, από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, τη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στην «Αριάδνη ΑΕΒΕ» και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν μετά τις αποκαλύψεις και την καταγγελία από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τα όσα διαδραματίστηκαν, έβγαλαν ανακοίνωση με ένα λίβελο ενάντια στο ΠΑΜΕ, την Ενωση Ιδιωτικών Υπάλληλων και τους εργαζόμενους της «Αριάδνης», χωρίς να νιώθουν καν την ανάγκη να απαντήσουν στις βαριές κατηγορίες! Τόσο τρέμουν τους εργατικούς αγώνες, την πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων και των κομμουνιστών που δρουν σε αυτά, ώστε στην ανακοίνωσή τους συναγωνίζονται σε αντικομμουνιστικό και αντι-ΠΑΜΕ μένος τις αντίστοιχες πρόσφατες του ΣΕΒ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΓΣΕΕ!

Την απάντησή τους όμως την έχουν πάρει ήδη από τους ίδιους τους εργαζόμενους της επιχείρησης που έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και συνεχίζουν αποφασιστικά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έχοντας δίπλα τους το ταξικό τους σωματείο, την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ, για τη διεκδίκηση και κατοχύρωση των πραγματικών τους αναγκών.


Λ.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ