Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Ενισχυμένες αναδείχθηκαν οι ταξικές δυνάμεις

Με ενίσχυση του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, σε ψήφους και έδρες, ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα οι εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», στην Κοζάνη.

Στις εκλογές υπήρξε μείωση των εγγεγραμμένων και αντίστοιχα των ψηφισάντων, κυρίως λόγω των συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων της ΔΕΗ και της μη αντικατάστασής τους με καινούριο προσωπικό.

Στις εκλογές ψήφισαν 2.872 (έναντι 3.479 το 2008) άκυρα - λευκά βρέθηκαν 67 (έναντι 38), έγκυρα 2.806 (έναντι 3.441).

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε 386 ψήφους και 4 έδρες (είχε 321 ψήφους και 3 έδρες). Η ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ πήρε 1.189 ψήφους και 13 έδρες (είχε 1.841 ψήφους και 17 έδρες). Η ΔΑΚΕ πήρε 790 ψήφους και 9 έδρες (είχε 1.180 ψήφους και 11 έδρες) και το «Νέο Ξεκίνημα» (ΔΑΚΕ) πήρε 441 ψήφους και 5 έδρες (είχε 99 ψήφους και καμία έδρα).

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει ότι με τη δύναμη που της έδωσαν οι εργαζόμενοι, με μεγαλύτερη εμπειρία θα εντείνει τον αγώνα, θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την αποκάλυψη των σχεδίων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, την αποκάλυψη των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ουσιαστικά βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΤΡΟΪΚΑΣ.

Θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση κοινών αγώνων όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ: Μόνιμων, συμβασιούχων και εργαζομένων στις εργολαβίες, για την υπεράσπιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για την Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας, για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των εξορυγμένων εκτάσεων των ορυχείων.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της ταξικής πάλης, για ΔΕΗ δημόσια με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, τη μεταφορά και τη διανομή, ενταγμένη σε κρατικό ενιαίο φορέα Ενέργειας», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ