Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Απευθύνει κάλεσμα ταξικής συσπείρωσης και οργάνωσης

Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Λάρισας η προσπάθεια των εργοδοτών της Γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» να στήσουν «Ενώσεις Προσώπων», με στόχο να μειώσουν δραστικά τους μισθούς, τις εργοδοτικές εισφορές και να καταργήσουν το σταθερό χρόνο απασχόλησης (8ωρο - 5ήμερο). Η προσπάθεια αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι η πρώτη να στηθούν «Ενώσεις Προσώπων», μετά την ψήφιση του Νόμου 4024 άρθρ. 37.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας σημειώνει ότι έχει καταγγείλει αυτήν την προσπάθεια ως ωμή εργοδοτική παρέμβαση και προσπάθεια εξαπάτησης της Δικαιοσύνης, αφού ουδέποτε έγινε Συνέλευση των εργαζομένων και δεν ιδρύθηκε ποτέ τέτοια ένωση, αλλά απλώς ο εργοδότης τη μεθόδευσε στα χαρτιά και υποχρέωσε τους εργαζόμενους να βάλουν υπογραφή και υπογραμμίζει: «Η όλη προσπάθεια των εργοδοτών προσβάλλει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Αν αυτές οι ενέργειες δεν καταδικαστούν και δε σταματήσουν αμέσως είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες (Μπαγκλαντές - Σρι Λάνγκα κ.λπ.)».

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού Λάρισας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον «ΟΛΥΜΠΟ» να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές και να υπερασπιστούν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους, απ' τους βιομήχανους, την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, την τρόικα και την ΕΕ που μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα για να θησαυρίζουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. «Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ