Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Το ΜΑΣ καλεί τους μαθητές σε κοινή οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα για κοινή σύσκεψη φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών την Κυριακή 29 Γενάρη

Κάλεσμα προς όλους τους μαθητές για κοινή οργάνωση της πάλης, απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και για το σκοπό αυτό οργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Ζήνωνος 7-9).

«Αύριο θα είστε φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι. Από σήμερα λοιπόν πρέπει να είμαστε μαζί στους δρόμους. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τα 15μελή και 5μελή συμβούλια των μαθητών σε οργάνωση της πάλης. Να συναντηθούμε μαθητές και φοιτητές να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού τη δράση μας».

Η Γραμματεία του ΜΑΣ απευθυνόμενη σε κάθε μαθητή και μαθήτρια τούς θυμίζει κοινούς αγώνες που ήδη έχουν δώσει μέχρι τώρα και υπογραμμίζει: «Στο σπίτι σου, όπως και στο δικό μας, συζητάμε τα ίδια πράγματα. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τους νέους φόρους και τα χαράτσια; Θα βρούμε δουλειά; Πώς θα σπουδάσουμε; Οι γονείς μάς σπουδάζουν, κάνουν θυσίες για να μορφωθούμε. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της θέλουν να είναι κόλαση», τονίζει η Γραμματεία του ΜΑΣ και φέρνει παραδείγματα που γνωρίζουν οι μαθητές από τις αναδιαρθρώσεις που προωθούν το λεγόμενο «νέο σχολείο», τα χτυπήματα που γνωρίζουν και οι μαθητές ότι έχει δεχτεί το δικαίωμα στις σπουδές και στη δουλειά, αλλά και την ανάγκη να αντιπαλευτεί το εγκληματικό νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.

«Για αυτά που ζεις και θα ζήσεις υπάρχει ένοχος. Είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ. Εχουμε κοινό αντίπαλο, κοινό συμφέρον, κοινούς συμμάχους. Σύμμαχός μας είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Είναι οι μικροί μαγαζάτορες, οι φτωχοί αγρότες, οι γονείς μας, οι αγωνιστές καθηγητές μας που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Μαθητές - φοιτητές σπουδαστές να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας», τονίζει η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ και καλεί:

«Σε κάθε σχολείο και σχολή να ανάψει η φλόγα του αγώνα για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Να συναντηθούμε στο δρόμο για την ανατροπή.

  • Ενα σχολείο που δε θα εξοντώνει αλλά θα μορφώνει.
  • Ενα Πανεπιστήμιο που δε θα βγάζει φτηνούς και ευέλικτους εργάτες, αλλά επιστήμονες στην υπηρεσία του λαού.
  • Μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
  • Να παλέψουμε συντονισμένα για να μην πληρώσουμε την κρίση εμείς και οι οικογένειές μας,
  • για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα,
  • για τη Λαϊκή Παιδεία των αναγκών μας, για να μην εφαρμοστεί ο νέος Νόμος-Εκτρωμα, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.
  • Για τα δικαιώματά μας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ