Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΤΙΕΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιτέλους θέρμανση για τους σπουδαστές

Αποτέλεσμα έφερε η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Ετσι από χτες, οι σπουδαστές των Εστιών έχουν και πάλι θέρμανση και ζεστό νερό. Θυμίζουμε ότι στις εστίες του ΤΕΙ στη Σίνδο, υπάρχουν περίπου 200 δίκλινα δωμάτια, για ένα σύνολο 20.000 ενεργών σπουδαστών. Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, σε μεγάλο βαθμό ασυντήρητες και συχνά προέκυπταν προβλήματα όπως η μη προμήθεια πετρελαίου για διαστήματα βδομάδων, καθυστέρηση πληρωμής των συμβασιούχων εργαζομένων, μη έγκαιρη επισκευή σοβαρών ζημιών κτλ. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι περίπου 200 σπουδαστές που μένουν στις εστίες, για ακόμη μια φορά βρέθηκαν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, καθώς είχε τελειώσει το πετρέλαιο.

Το τελευταίο διάστημα, με την ψήφιση του νέου νόμου - πλαίσιο για την Παιδεία, αλλά και την κατάργηση του ΕΙΝ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά. Υπουργείο Παιδείας και ΤΕΙ πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον για την ευθύνη χρηματοδότησης των εστιών. Η διοίκηση του ΤΕΙ προσπαθεί να πείσει τους σπουδαστές να αποδεχθούν την προβληματική λειτουργία των εστιών προβάλλοντας το δίλημμα «ή υπολειτουργούμε ή κλείνουμε» και τους προετοιμάζει για το οριστικό λουκέτο εφόσον οι εστίες περάσουν στην ευθύνη του ιδρύματος. Στήριξη στην πολιτική κυβέρνησης και διοίκησης προσφέρουν δυνάμεις που προσπαθούν να πείσουν τους σπουδαστές να αποδέχονται παθητικά τις αρνητικές εξελίξεις και να μη συμμετέχουν στις παρεμβάσεις του ΜΑΣ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Φάνηκε ότι η οργάνωση των φοιτητών και η αγωνιστική κινητοποίησή τους τρομάζουν, πιέζουν, φέρνουν αποτέλεσμα. Το ζήτημα των εστιών έγινε υπόθεση των επιτροπών αγώνα όλου του ΤΕΙ.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά να απαντάμε με αγώνες στις διοικήσεις, κυβερνήσεις και επιχειρηματίες που βάζουν φραγμούς στην εκπαίδευση των εστιακών αλλά και των υπόλοιπων φοιτητών και δημιουργούν νέα προβλήματα στις οικογένειές τους.

Δίνουμε απάντηση σε όλους αυτούς που οδήγησαν σε απαξίωση κατακτήσεις του σπουδαστικού κινήματος (εστίες, φοιτητική λέσχη) και σήμερα προσπαθούν να υπονομεύσουν με ψέματα και στρεβλώσεις τον αγώνα των σπουδαστών για τα αυτονόητα.

Σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε από εμάς, θα απαντάμε με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ