Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Συμβολική κατάληψη στον ΟΑΕΕ

Νέες κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ και διόδια, αύριο και την Παρασκευή

Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαίτησαν χτες δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) στη Μεσσηνία, που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, από τις 8 έως τις 9 το πρωί, στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΕ στην Καλαμάτα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, αφορά περί τους 350 χιλ. ασφαλισμένους συνολικά, οι οποίοι είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι λόγω των χρεών τους προς το Ταμείο, σε μια περίοδο που οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι ζουν με δανεικό «χρόνο».

Σε ανακοίνωσή της, η τοπική επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ, προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις:

  • Αύριο Τετάρτη, 25 του Γενάρη, συγκέντρωση στις 10 το πρωί στη ΔΕΗ, μαζί με την ΠΑΣΥ και το ΠΑΜΕ, ενάντια στο χαράτσι και τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Την Παρασκευή 27 του Γενάρη, ανοίγει τα διόδια στην Ασέα, στις 3 μετά το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση στα σωματεία, η δράση με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική. Ζητά αύξηση της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% και καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ