Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κανένας κλάδος δε θα σωθεί από μόνος του

Ανακοίνωση με αφορμή την κατάργηση του μαθήματος Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία

Για την κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής από τα σχολεία και την τύχη των θεατρολόγων που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί, εξέδωσε ανακοίνωση η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία επισημαίνει ότι μαζί με τις καταργήσεις μαθημάτων στα νέα αναλυτικά προγράμματα, ετοιμάζεται και το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων, ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, παράλληλα προωθείται η επέκταση των ελαστικών, εργασιακών σχέσεων και η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ενώ με το πολυνομοσχέδιο - τέρας καταργήθηκαν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους θεατρολόγους που πετιούνται εκτός σχολείων και τονίζει: «Προωθείται το "νέο σχολείο" της αγοράς μέσα από διάφορα μέτρα (ΕΑΕΠ, νέα αναλυτικά προγράμματα, αυτοαξιολόγηση, επικείμενο νομοσχέδιο για Νέο Λύκειο και Τεχνολογικό Λύκειο κ.ά.). Οι εξελίξεις αυτές αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, διάφορων ειδικοτήτων (ξενόγλωσσοι, θεολόγοι, βιολόγοι, πληροφορικοί, καλλιτεχνικών, θεατρολόγοι κ.ά.). Αφορούν τελικά όλους τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια!

Σήμερα, είναι ολοφάνερο ότι το "νέο σχολείο" και η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού προχωράει χέρι - χέρι με τις απολύσεις, την ανατροπή εργασιακών σχέσεων. Είναι μέτρα που ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. για να σώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα. Γι' αυτό το λόγο κανένας κλάδος δεν θα σωθεί από μόνος του, κανένας κλάδος δεν πρέπει να στηρίξει την επιβίωσή του στην υλοποίηση του "νέου σχολείου". Οι 710 θεατρολόγοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο σχολείο δεν θα σωθούν από την υλοποίηση του "νέου σχολείου", αλλά από τη ρήξη και την ανατροπή μαζί του, συνολικά με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας».

Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τους θεατρολόγους να παλέψουν μαζί με το ΠΑΜΕ για:

  • Καμιά απόλυση - καμία εφεδρεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμιά χαμένη οργανική θέση. Ολοι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν οργανική θέση.
  • ΟΧΙ στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, ΟΧΙ στις μετατάξεις.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ