Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωτοστατεί για ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Ομολογεί ότι συζητάει με το ΠΑΣΟΚ για τη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα των Ταμείων σε ανταποδοτικά

Την επί της ουσίας κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ανταποδοτική, προτείνει η ΝΔ, με όχημα τη συζήτηση για τις επικουρικές συντάξεις και το δεδομένο πετσόκομμά τους για τρίτη φορά.

Με χτεσινές δηλώσεις («Vima fm»), ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος προετοίμασε σχετικά το έδαφος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να νομοθετήσουμε για ένα σύστημα επικουρικών συντάξεων το οποίο θα είναι δίκαιο, ανταποδοτικό, εύκολα διαχειρίσιμο, με μικρό κόστος για την οικονομία και να διευκολύνει την κινητικότητα της εργασίας (...) η ΝΔ γενικά δεν είναι αντίθετη για τη σταδιακή μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα των ταμείων σε ανταποδοτικά» και στην κατεύθυνση αυτή «συνεχίζουμε το διάλογο με την κυβέρνηση».

Οι δηλώσεις Νικολόπουλου επιβεβαιώνουν ότι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπάρχει απόλυτη σύμπλευση για νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα Ταμεία, ώστε η σύνταξη να μετατραπεί σε προνοιακό επίδομα και η ασφάλιση να εξαρτάται από τις εισφορές του κάθε εργαζόμενου.

Στο μεταξύ, περισσότερες και ταχύτατες φιλομονοπωλιακές «μεταρρυθμίσεις», ιδιωτικοποιήσεις και νέες μειώσεις φόρων υπέρ του κεφαλαίου, προτείνει ως «φάρμακο» για την καπιταλιστική ανάκαμψη ο Α. Σαμαράς, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το σινιάλο για επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. «Η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης (...) Αν δεν κάνουμε κάτι, θα βυθιστούμε ακόμα πιο βαθιά, δεν θα βγούμε έξω», τονίζει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς», επιδιώκοντας να νομιμοποιήσει στη συνέχεια ως «αναπόφευκτα» τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «οι μεγάλες περικοπές μισθών και η φορολογία, από τη στιγμή που δεν συνοδεύονται από ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, κάνουν πιο δύσκολο να πέσει το έλλειμμα κάτω από το 10% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η ύφεση να αναμένεται να διαρκέσει άλλα δύο χρόνια, αντί για ένα». Στη βάση αυτή, υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυνατό φάρμακο, αλλά αυτό που χορηγήθηκε ήταν λάθος, καθώς δεν άφησε περιθώρια για ανάκαμψη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να μειώσουμε τους φόρους και να προβούμε σε δομικές αλλαγές για να επιταχυνθούν η μείωση του ελλείμματος και η ανάκαμψη».

Στην ίδια κατεύθυνση, επαναλαμβάνει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για την επίτευξη νέας δανειακής συμφωνίας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα προσυπογράψει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο αλλά και πέρα από αυτό. Ταυτόχρονα, δεν κρύβει την αδημονία του να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία σε μια συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου που θα προκύψει μετά από εκλογές. Σ' αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει το αίτημά του για εκλογές «αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση και κριθεί ξανά βιώσιμο το σύνολο του ελληνικού χρέους» και πάντως όχι αργότερα από τις 8 Απρίλη, εκτιμώντας πως η συμφωνία για το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 5 Μάρτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί από χτες τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλ. Πούτιν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ορεκτικά» στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης (2021-07-31 00:00:00.0)
Μεγάλη συνεννόηση... (2015-05-30 00:00:00.0)
Η δέσμευση των αποθεματικών υπηρετεί γενικότερη στρατηγική επιλογή (2015-04-25 00:00:00.0)
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας (2012-07-10 00:00:00.0)
Πρώτα εξαθλίωση και μετά... αποκατάσταση! (2012-06-28 00:00:00.0)
Μισθοί και δικαιώματα, στάχτη στη φωτιά της ανάπτυξης (2012-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ