Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αυτά συμβαίνουν εδώ...

«(...) να δοθεί βοήθεια σε ένα παιδί του σχολείου μας που φοιτά στην πρώτη τάξη και υποσιτίζεται. Ο μπαμπάς είναι άνεργος και παίρνει φαρμακευτική αγωγή (...). Η οικογένεια έχει άλλα δυο παιδιά προσχολικής ηλικίας και μένει σε διαμέρισμα το οποίο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε νερό».

*

«Σας ενημερώνουμε ότι το φαγητό που μας στέλνετε για μαθητές/τριες του 32ου Δημοτικού Σχολείου και του 38ου Νηπιαγωγείου (12 συνολικά μερίδες) δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου μας (...) Διαπιστώσαμε ότι μας χρειάζονται επιπλέον 15 μερίδες τουλάχιστον για να καλύψουμε σε ένα βαθμό και τις ανάγκες των υπόλοιπων παιδιών, τα οποία προέρχονται ως γνωστόν από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα».

*

Είναι δύο μόνο από τα υπομνήματα που, όπως αποκάλυψε χτεσινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», κατατίθενται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας με το αίτημα να προμηθεύσει Δημοτικά και Νηπιαγωγεία με περισσότερες μερίδες σίτισης για την αντιμετώπιση των όλο και αυξανόμενων κρουσμάτων υποσιτισμού στα σχολεία.

*

Αυτά συμβαίνουν εδώ.

Στην Ελλάδα του Παπαδήμου και της τρόικας. Tου ΣΕΒ και του PSI...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ