Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «INTRACOM DEFENSE»
Συνεχίζεται η τριήμερη απεργία

Τρίωρη στάση σε όλο τον όμιλο σήμερα

Αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία και στα σχέδιά της για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας των 4 ημερών έδωσαν και χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Intracom Defense» του ομίλου «Intracom» που συμμετείχαν καθολικά στην πρώτη μέρα της 3ήμερης απεργίας που έχουν αποφασίσει και η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Η απεργιακή μάχη συνεχίζεται και σήμερα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας σε όλο τον όμιλο (9.30 π.μ.-12 μ.) και συγκέντρωση μπροστά στην πύλη της «Intracom Defense».

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έδωσαν μαζικά από νωρίς το πρωί τη μάχη της περιφρούρησης έξω από την πύλη. Το μεσημέρι αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και απεργών πήγε στο υπουργείο Εργασίας και επέβαλε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει τριμερή συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα. Την ίδια μέρα επίσης οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε νέα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης απεργίας.

Ο αγώνας των εργαζομένων βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και φαίνεται ότι έχει στριμώξει ιδιαίτερα την εργοδοσία. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει η χτεσινή στάση του πρόεδρου του σωματείου στην επιχείρηση και στέλεχους της ΠΑΣΚΕ, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», ο οποίος κατά τη διάρκεια της απεργίας έξω από την πύλη του εργοστασίου σε διάφορα «πηγαδάκια» επιχείρησε να σπείρει τη μοιρολατρία και να διασπάσει τους εργαζόμενους, για να υποταχθούν εν τέλει στα εργοδοτικά σχέδια, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους λένε μήπως πρέπει να γίνει διάλογος με την εργοδοσία, να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει η απεργία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ