Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ορίζοντες» για το ΚΕΘΕΑ

Η Τέχνη γίνεται για άλλη μία φορά αρωγός και συνοδοιπόρος της απεξάρτησης, μέσω της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ο οποίος, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει εικαστική έκθεση, με «Ορίζοντες» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (3-18/2), στην οποία συμμετέχουν και προσφέρουν τα έργα τους 120 αναγνωρισμένοι εικαστικοί.

Ενας από τους βασικούς στόχους των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι η επανένταξη των μελών τους στην κοινωνία. Δράσεις σαν και αυτή, αποδεικνύουν ότι η Τέχνη είναι ένα από τα καταλληλότερα οχήματα για να αρθούν προκαταλήψεις και στερεότυπα και να έρθουν στην επιφάνεια αισθήματα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Η έκθεση πλαισιώνεται με τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις: 5, 12/2, 12 μ., ξενάγηση και ζωντανή μουσική. 8/2, 9 μ.μ., αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. 11/2, 9 μ.μ., αφιέρωμα σε μουσική της Κάτω Ιταλίας. 18/2, 8 μ.μ., κλείσιμο της έκθεσης με μουσικό - εικαστικό δρώμενο.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ