Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Παραμένουν και τα τρία κανάλια

Στο «χαρτιά» μένουν τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση και υποβάθμιση της ΕΡΤ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την λειτουργία των τριών καναλιών, των περιφερειακών ραδιοσταθμών καθώς και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» όπως αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε τις «κατευθυντήριες γραμμές» όπως αυτές προέκυψαν μετά από «ειδική μελέτη» για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών σταθμών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την «ειδική μελέτη», η ΝΕΤ θα παραμείνει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι με το πρόγραμμά της να καθορίζεται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές. Στο πρόγραμμα όμως θα υπάρχουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Αναλλοίωτη θα παραμείνει και η ΕΤ3, με το πρόγραμμά της να εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, η ΕΤ1, η οποία σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια θα «έβαζε λουκέτο», παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Συγχρόνως, συγχωνεύονται οι υπηρεσίες που παρείχε το «Πρίσμα +» με πρόγραμμα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες» και η ΕΤ1 εντάσσει στο πρόγραμμά της τις υπηρεσίες αυτές. Το ψηφιακό κανάλι «σινεσπόρ» μετατρέπεται σε δορυφορικό.

Το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, ενέκρινε επίσης, «σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων» στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να ανακοινώνονται συγκεκριμένες δράσεις, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο «εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των "Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ." σε "Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ"».

Συγχρόνως, κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε και η συνέχιση λειτουργίας και ο εκσυγχρονισμός του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με «εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ