Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΜΑΜΟΥΘ
Σε πρώτο πλάνο ύδρευση - ενέργεια

Στο λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, το νομικό μόρφωμα που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να «τρέξουν» το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, εκχωρήθηκαν σειρά από μετοχικά πακέτα εταιρειών στις οποίες το κράτος διαθέτει ακόμη μερτικό.

Νευραλγικές υποδομές, δίκτυα, συγκεντρωμένοι κλάδοι της παραγωγής μπαίνουν στην τελική ευθεία για την παράδοσή τους στα μονοπώλια. Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σε εφαρμογή του εφαρμοστικού νόμου και αποφάσεων των «προκατόχων» του, κλιμακώνει με τις παρακάτω κρατικές εταιρίες :

ΕΥΑΘ: Παραχώρησαν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου και το ποσοστό του κράτους περιορίζεται στο 34%

ΕΥΔΑΠ: Μεταβίβασαν το 27,3% (απομένει το 34%)

ΟΛΘ: Μεταβίβασαν το 23,3% (απομένει 50,97%)

ΕΛΠΕ: Μεταβίβασαν το 8,38% (απομένει 27,1%).

ΔΕΠΑ: Σε συνεργασία με τον όμιλο Λάτση (μεγαλομετόχου στα ΕΛΠΕ) σχεδιάζουν «μνημόνιο συνεργασίας» με το «Ταμείο Αξιοποίησης» με στόχο την από κοινού μεταβίβαση των μετοχών που κατέχουν στο όμιλο της ΔΕΠΑ.

Η εκχώρηση κρατικής περιουσίας στο «Ταμείο», σύμφωνα με το «νόμο» και τις διάφορες συμβάσεις τους με την τρόικα έχει «αμετάκλητο χαρακτήρα», δεν μπορεί να «αναστραφεί», να γυρίσει πίσω στο κράτος οποιοδήποτε «κομμάτι», εταιρεία κ.ά. ακόμη και στην περίπτωση που μείνει στα «αζήτητα». Εχουν επίσης συμφωνήσει στο ξεπούλημα με τις τιμές που θα υπάρχουν στην επιχειρηματική πιάτσα, δηλαδή ακόμη και «μπιτ παρά», προκειμένου να διασφαλίσουν τους μεγαλοπιστωτές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ