Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Στο ... βάθρο των προβλημάτων

Mε το ασημένιο μετάλλιο στην κατοχή της, όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη διοργάνωση του 2010, γύρισε από το Αιντχόφεν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο η εθνική γυναικών, αφού στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε από την Ιταλία πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι μαρτυράει το τελικό σκορ από την Ιταλία με 13-10. Πλέον επόμενος στόχος της εθνικής είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αφού έχει ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης τον Απρίλη.

  • Την 6η θέση κατέλαβε τελικά η εθνική ανδρών αφού στον αγώνα κατάταξης ηττήθηκε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι (ιδιαίτερα μετά τη λήξη του) από τη Γερμανία με 9-6. Εξαιτίας, των αντεγκλήσεων που υπήρξαν μεταξύ των παικτών, από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμωτήθηκαν οι Χρήστος Αφρούδάκης (2 αγωνιστικές) και Κώστας Μουρίκης (1 αγωνιστική). Το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Σερβία που νίκησε το Μαυροβούνιο με 9-8.
«Παίζαμε για πάρτι μας»

Πάντως, με βάση και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι ίδιες οι αθλήτριες από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής υδατοσφαίρισης (όπως άλλωστε και στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού) με κύρια υπεύθυνη για αυτό την αδιαφορία της Πολιτείας αλλά και τις πολιτικές της εμπορευματοποίησης που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια, η κάθε επιτυχία των κοριτσιών της εθνικής έχει ειδικό βάρος.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της αρχηγού της εθνικής Κικής Λιόσση που μεταξύ άλλων τόνισε: «(...) παίζαμε και για πάρτη μας. Για ποιο πριμ να παίξουμε; Ακόμα δεν έχουμε πάρει το πριμ του Πανευρωπαϊκού από το 2010». Μάλιστα, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα το βράδυ πριν από τον τελικό ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος ενημέρωσε τα κορίτσια ότι έχει την αίσθηση πως δενθα λάβουν πριμ κατάκτησης μεταλλίου τόσο για τα μετάλλιά τους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2 αργυρά) όσο και για το χρυσό στο Παγκόσμιο, αν και ο κ. Μπιτσαξής είχε πει στον προπονητή τους Γ. Μορφέση πως θα πάρουν κάποιο ποσό. Με τον αθλητικό νόμο 3708 του 2008 τροποποιήθηκε το άρθρο 34 του ν. 2725/1999 και δεν προβλέπεται πριμ για την περίπτωσή τους (αφού υπάρχει μίνιμουμ συμμετοχών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ