Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Ετοιμάζουν νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Ανακοίνωση σχετικά με τις μεθοδεύσεις κατά του Ιράν

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης σχετικά με τις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις σε βάρος του Ιράν τονίζει:

«Τη Δευτέρα 23 Γενάρη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης - μεταξύ αυτών και ο Ελληνας υπουργός - αποφάσισαν ομόφωνα την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς την ΕΕ. Είναι υποκριτικές οι κραυγές των γερακιών του πολέμου, των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ περί του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

ΗΠΑ και χώρες τις ΕΕ διαθέτουν πυρηνικά όπλα και στο παρελθόν τα χρησιμοποίησαν σκορπίζοντας θάνατο και πόνο στους λαούς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο έλεγχος της στρατηγικής περιοχής του Περσικού Κόλπου και της Κασπίας απ' όπου βρέχεται το Ιράν και των εμπορικών δρόμων του πετρελαίου.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που προετοιμάζεται εις βάρος του ιρανικού λαού. Να παλέψει για τη ματαίωση της συμμετοχής της Ελλάδας σε έναν πιθανό πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που για τα συμφέροντα των μονοπωλίων εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες. Πρόκειται για εμπλοκή της χώρας σε ένα παιχνίδι με τη "φωτιά" με απρόβλεπτες συνέπειες και επιπτώσεις στον ελληνικό λαό και την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή.

Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν τον κηρύττουν οι λαοί, τον κάνουν τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ