Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Συντονίζονται... αντιΝΑΤΟικά

Σύσκεψη με στόχο το συντονισμό όλων των φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και την από κοινού διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή Καβάλας, τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της πόλης.

Στη σύσκεψη, μέσω των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης που λειτουργούν στους νομούς της περιοχής, έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι μαζικοί φορείς. Στόχος της σύσκεψης, όπως προσδιορίζεται μέσα από σχετική ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Επιτροπής Καβάλας, είναι να εξεταστούν οι τρόποι, οι μορφές πάλης και ο αγώνας απέναντι στις τραγικές συνέπειες που προκάλεσαν στη Βαλκανική οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία. Η Αντιπολεμική Επιτροπή προτείνει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 23 Φλεβάρη, ημέρα της μαύρης επετείου έναρξης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

Στην αντιπολεμική Επιτροπή της Καβάλας συμμετέχουν περισσότεροι από 20 φορείς του νομού οι οποίοι καταδικάζουν τους Διεθνείς Οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις όλων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που συμμετείχαν στο απρόσωπο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Στο κάλεσμά τους προς τους φορείς που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη, καταθέτουν πλαίσιο διεκδίκησης στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα αιτήματα:

«Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από τη Γιουγκοσλαβία, να μεταγραφούν στα ελληνικά πανεπιστήμια οι Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη γειτονική χώρα. Να παρασχεθεί κάθε σύγχρονος ιατρικός έλεγχος και παρακολούθηση, κάθε ιατρική και επιστημονική φροντίδα σ' όσους φαντάρους και φοιτητές έζησαν τα τελευταία χρόνια στη Γιουγκοσλαβία. Να διατεθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία και τις γειτονικές χώρες. Να καταστραφούν με ασφαλή τρόπο όλα τα πυρηνικά και ραδιενεργά όπλα. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στο μέλλον σε νέους πολεμικούς γύρους. Να δικαστούν οι εγκληματίες πολέμου. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ - το ΝΑΤΟ να διαλυθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ