Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πολύνεκρη τραγωδία σε γήπεδο

Δεκάδες νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός επεισοδίων, με τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, στην Αίγυπτο. Το μακελειό έλαβε χώρα, με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης των ομάδων Αλ Μασρί - Αλ Αχλί, ύστερα από εισβολή στον αγωνιστικό χώρο πλήθους οπαδών και σοβαρές συμπλοκές.

Το υπουργείο Υγείας - ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές - ανακοίνωνε πως οι νεκροί έφταναν τους 40. Το «Αλ Τζαζίρα» πως ξεπερνούν τους 70 και οι τραυματίες τους 200. Οι αρχές της πόλης Πορτ Σαΐντ (που φιλοξένησε τον αγώνα) δεν είχαν επιβεβαιώσει, επίσημα, το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Τζον Λέιν, αρκετοί από τους οπαδούς πέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα στο γήπεδο, αφού ο έλεγχος που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς ήταν υποτυπώδης.

Οι πληροφορίες για τα επεισόδια είναι συγκεχυμένες. Αλλες πηγές υποστήριζαν πως υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων και στη μέση βρέθηκαν οι αστυνομικοί. Αλλες ότι οπαδοί της γηπεδούχου επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της «φιλοξενούμενης» και μετά συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και οπαδούς της «φιλοξενούμενης».

Σύμφωνα με μαρτυρίες παικτών, τα αποδυτήρια μετατράπηκαν σε... νεκροτομείο, αφού εκεί στοιβάχτηκαν δεκάδες πτώματα. Κατά την αστυνομία οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα ασφυξίας ή χτυπημάτων στο κεφάλι. Η διοργανώτρια αρχή διέκοψε το ματς της Ζάμαλεκ με την Ισμαΐλι (ήταν στο ημίχρονο) και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ