Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- «Ενδειξη της αφοσίωσης της Βρετανίας στο λαό της Σομαλίας» χαρακτήρισε χτες ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις πραγματικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις του Λονδίνου στο Κέρας της Αφρικής, μία περιοχή μείζονας γεωπολιτικής σπουδαιότητας με σοβαρές ενδείξεις σημαντικού ορυκτού πλούτου.

Προωθώντας την επικείμενη Διεθνή Συνδιάσκεψη στο Λονδίνο για τη Σομαλία στις 23 του μήνα, ο Χέιγκ δήλωσε, μετά τη συνάντησή του με τον Σομαλό Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο του Μογκαντίσου, ότι η συνάντηση θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την επίτευξη μιας «νέας, μακροπρόθεσμης διεθνούς και σομαλικής προσπάθειας».

Το ίδιο 24ωρο ο Βρετανός διπλωμάτης Ματ Μπαφ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του στο Σομαλό Πρόεδρο Σαρίφ Σεΐχ Αχμέντ ως ο πρώτος πρέσβης της χώρας του στη Σομαλία μετά από 21 χρόνια. Εντούτοις, προσωρινά θα εκτελεί τα καθήκοντά του από το Ναϊρόμπι της Κένυας ώσπου να διευθετηθεί το ζήτημα της νέας βρετανικής πρεσβείας στο Μογκαντίσου.

Στην αρχή της βδομάδας είχε επισκεφθεί το Πούντλαντ (ημιαυτόνομη περιοχή της Βορειοανατολικής Σομαλίας) ο Βρετανός υπουργός Ανάπτυξης Αντριου Μίτσελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ