Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ.-- Σημαντικά στοιχεία για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία καταστράφηκαν την περίοδο που η Κάρλα ντελ Πόντε ήταν γενική εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και με την έγκριση της εισαγγελίας της, υποστήριξε χτες το γραφείο του νυν γενικού εισαγγελέα του δικαστηρίου, Σερζ Μπράμερτζ.

ΑΓΚΥΡΑ - ΣΚΟΠΙΑ.-- Μνημόνιο κατανόησης, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης, υπέγραψαν χτες η ΠΓΔΜ και η Τουρκία στη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι στην Προύσα της Τουρκίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διεθνής ομάδα αστρονόμων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα νέο εξωπλανήτη, δυνητικά «κατοικήσιμο», καθώς μπορεί να διατηρήσει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του. Ο πλανήτης αυτός (GJ 667Cc) είναι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που έχει ονομαστεί GJ 667C και βρίσκεται σχεδόν 22 έτη φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9.460 δισεκατομμύρια χλμ.).

ΠΟΡΤ ΜΟΡΣΜΠΑΪ.-- Περίπου 220 επιβάτες οχηματαγωγού που ναυάγησε ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας είχαν διασώσει ως χτες το απόγευμα τα σωστικά συνεργεία. Το σκάφος μετέφερε πάνω από 300 επιβάτες, ενώ οι αιτίες του ναυαγίου ερευνώνται.

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.-- Επενδύσεις για την ανοικοδόμηση της Αϊτής και την αντιμετώπιση των κατεπείγον των κοινωνικών προβλημάτων υποσχέθηκε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Αϊτή, δύο χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό. Παράλληλα η πρόεδρος της Βραζιλίας υποσχέθηκε τη χορήγηση βίζας για 1.200 Αϊτινούς, σε ετήσια βάση για την επόμενη πενταετία σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον αριθμό προσφύγων που καταφτάνουν στη Βραζιλία, ενώ ανακοίνωσε και τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων της Βραζιλίας που συμμετέχουν στον κατοχικό στρατό του ΟΗΕ.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων σημειώθηκαν χτες στην Τρίπολη της Λιβύης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών, οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ μελών της πολιτοφυλακής από τη Μισράτα και ενόπλων από το Ζιντάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ