Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Προετοιμάζοντας την επέμβαση στο Ιράν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Στους ρόλους του «κακού και καλού μπάτσου» εναλλάσσονται Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενώ ο ιστός της προπαγάνδας περί των απειλών που προέρχονται από το Ιράν συνεχίζει να υφαίνεται.

Ως ηχώ των δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων τις προηγούμενες ημέρες ο Ισραηλινός αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, στρατηγός Αβίβ Κοτσαβί, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη 12 Ετήσια Διάσκεψη του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικής «Χερζλίγια», εμφανίστηκε «βέβαιος» ότι το Ιράν είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα «μέσα σε ένα χρόνο» από τη στιγμή που θα δοθεί σχετική εντολή από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Διαβεβαίωσε δε οι ισραηλινές αρχές έχουν «στοιχεία» ότι το Ιράν διαθέτει αποθέματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών βομβών καθώς διαθέτει 4 τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 3,5% και 100 κιλά κατά 20% σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post». Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Μπένι Γκαντζ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο IPS, o στρατηγός Μάρτιν Ντέμσι, αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει διαμηνύσει προς την ισραηλινή ηγεσία ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο που δεν έχει την έγκριση, εκ των προτέρων, της Ουάσιγκτον, ενώ δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Ιντιπέντεντ», φιλοξενεί τις ανησυχίες του στρατηγού Λίπκιν - Σαχάκ, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ότι μία πρόωρη επίθεση εναντίον του Ιράν θα έχει συνέπειες και ότι δεν συμφωνεί όλη η ηγεσία των ισραηλινών δυνάμεων για ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε αυτή τη φάση...

«Θα πρόκειται για αφέλεια εάν κάποιος πιστεύει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν είναι για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων» τόνισε ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ και τόνισε ότι «κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να το αποτρέψει». Για το λόγο αυτό πρότεινε την ανάπτυξη τουλάχιστον πέντε αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή του Κόλπου και της Θάλασσας του Ομάν, και δήλωσε ένθερμος οπαδός μίας επιχείρησης από αέρος και μόνο, όπως στη Γιουγκοσλαβία.

Ενα είναι βέβαιο. Οι πολεμικές μηχανές ζεσταίνονται και το Σάββατο 4 Φλεβάρη οργανώνονται διαδηλώσεις ενάντια στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν, σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ