Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Από την Ρεβέκκα στον ... Βίτους

Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ υπογράφει τη σκηνοθεσία του βραβευμένου ψυχολογικού δράματος «Ρεβέκκα», που θα προβληθεί σήμερα στις 16.00 από την ΕΤ-1.

Μια ορφανή κοπέλα παραθερίζει με την ηλικιωμένη προστάτιδά της σε κάποιο γαλλικό θέρετρο. Σε μία από τις πρωινές της βόλτες στην παραλία, συναντά τυχαία έναν άνδρα, ο οποίος στέκεται στην άκρη ενός υψώματος και, όπως δείχνουν όλα, ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Η κοπέλα τον αποτρέπει και αρχίζει να περνά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του. Οπως αποκαλύπτεται, ο μυστηριώδης άνδρας, γνωστός Βρετανός αριστοκράτης, έχει πρόσφατα χάσει τη σύζυγό του. Ο Λόρδος ζητά από την κοπέλα να τον παντρευτεί. Φτάνουν στην απομονωμένη έπαυλή του, το φημισμένο Μάντερλεϊ. Αταίριαστη στο νέο της ρόλο και ανίκανη να κερδίσει τους υψηλούς καλεσμένους αλλά και το προσωπικό, η ηρωίδα παραμένει στη σκιά της μυστήριας Ρεβέκκας, της προηγούμενης κυρίας του Μάντερλεϊ που χάθηκε στη θάλασσα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Παίζουν: Λόρενς Ολίβιε, Τζόαν Φοντέν, Τζούντιθ Αντερσον, Τζορτζ Σάντερς, Ναίτζελ Μπρους, Γκλάντις Κούπερ.

Στις 23.00 η ΕΤ-3 θα μεταδώσει τη μουσική ταινία «Βίτους» («Vitus»), σε σκηνοθεσία Φρέντι Μούρερ.

Ο Βίτους είναι ένα μικρό αγόρι που ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του. Σχεδόν παιδί θαύμα, εξαιρετικά φιλομαθής, διαβάζει εγκυκλοπαίδειες από πέντε χρόνων. Ταυτόχρονα, διαθέτει έφεση στη μουσική και εξαιρετικό «αυτί», παίζοντας πιάνο με μεγάλη μαεστρία. Οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν να τον δουν διάσημο πιανίστα. Οι υψηλές απαιτήσεις των γύρω τού φέρνουν αφόρητη πίεση, ο οποίος προτιμά να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση. Πρωταγωνιστούν: Τέο Γκεοργκίου, Τζούλικα Τζένκινς, Μπρούνο Γκαντζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ