Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
φωτό

Σαν σήμερα, το 1999 «έφυγε» από κοντά μας ένας εξαίρετος συνάδελφος, σύντροφος και αγωνιστής, ο ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΥΔΗΣ. Στη μνήμη του, προσφέρω 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ της εφημερίδας μας.

ΚΚ

φωτό 2

Στο πρώτο δίμηνο των ετών 2010 και 2011 «έφυγαν» για πάντα από κοντά μας, δύο αγαπημένοι σύντροφοι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ κι ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. Οι σύντροφοί μας είχαν συνεχή παρουσία στην οικοδόμηση, ζωή και δράση της οργάνωσης του Κόμματος, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα δίκια των εργαζομένων και την υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης από τα δεσμά της μισθωτής δουλείας. Τους κλάψαμε, τους αποχαιρετήσαμε με οδύνη, ο πρόωρος χαμός τους μας λύπησε βαθιά, το κενό της απουσίας μεγάλο. Σε κάθε βήμα ζωής και δράσης, είχαμε κι έχουμε να θυμόμαστε πολλά από τους συντρόφους μας Γιώργο και Λευτέρη.

Στη μνήμη τους, οι σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στον ΟΤΕ, σύντροφοι από τις εδαφικές Οργανώσεις, συναγωνιστές που πορεύτηκαν μαζί στη μακριά αγωνιστική τους πορεία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το Κόμμα των αγώνων και των θυσιών, το Κόμμα μπροστάρη του αγώνα για την κομμουνιστική κοινωνία, το ποσό των 795 ευρώ για την επιτυχία των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης .

* Στη μνήμη του φίλου μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος.

Ανδρέας Λάππας, Μαρία Λάππα.

* Αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012 ώρα 11 π.μ.θα τιμήσουμε τη μνήμη του αγαπημένου μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας. Θα αποθέσουμε το κόκκινο γαρύφαλλο της καρδιάς μας και του αγώνα του στον τόπο της τελευταίας του κατοικίας , στο Κοιμητήριο Περιστερίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Η οικογένειά του

***

φωτό

Στη μνήμη του συναγωνιστή - συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, με αφορμή τις 40 μέρες απ' όταν «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε το ποσό των 40 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής».

Χρήστος, Κατίνα, Πόπη Τέσα

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μας, ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτος και αλύγιστος κομμουνιστής, προσφέρουμε 45 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Οι σύντροφοί του: Γερογιάννης Βασίλης, Δραμαλής Πέτρος, Κυριαζόπουλος Γιώργος, Κατσούδα Χαρά

***

φωτό

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετήσαμε τον αγαπητό φίλο και συναγωνιστή, σ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΚΚΑΛΗ, που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας στις 9 Γενάρη και ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο Ραφήνας στις 11.1.2012, αφήνοντας αξιόλογη παρακαταθήκη αγωνιστικής προσφοράς. Οι συγγενείς και φίλοι που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τους αγώνες που ανέκοψε ο ξαφνικός θάνατός του. Ο Γ. Κόκκαλης γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά και μπήκε από μικρός στη βιοπάλη και στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές από τις γραμμές της ΟΚΝΕ και, αργότερα, της ΕΠΟΝ, στη γενέτειρά του. Αναδείχτηκε στέλεχος του ΚΚΕ και της ΕΑΜικής Αντίστασης και για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Διοίκησης. Τον αποχαιρέτησαν αναφερόμενοι στην αγωνιστική του πορεία, ο σ. Γ. Σύρος Γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ραφήνας και μέλος του Γεν. Συμβουλίου των Κεντρικών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Επίσης, ο σ. Νίκος Στεφανίδης Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Λαυρεωτικής. Ακόμα τον αποχαιρέτησε η Μάχη Κούκουρα, απόγονος της ΕΑ και της ΠΕΑΦΕ, με την υπόσχεση συνέχισης των αγώνων, απαγγέλλοντας αποσπάσματα από το ποίημα του Φώτη Αγγουλέ «Αλλάξτε τη μοίρα σας».

Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ραφήνας, οι συναγωνιστές και οικογενειακοί φίλοι, Δώρα Θεοδωρίδου και Γιώργος Σύρος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτο 2

Στις 30 Δεκέμβρη 2011 τα παιδιά, εγγόνια και πλήθος συγγενών και φίλων αποχαιρέτησαν για την τελευταία του κατοικία, τον αγωνιστή ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΤΩΝΗ του Δημητρίου.

Ο Ανέστης Αντώνης γεννήθηκε στο Πληκάτι Κόνιτσας το 1920. Από μικρό παιδί γνώρισε τη σκληρή δουλειά του κτίστη. Στην κατοχή πολέμησε τον Γερμανό και Ιταλό κατακτητή μέσα από τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ. Μετά την παράδοση των τιμημένων όπλων του ΕΛΑΣ, η ντόπια αντίδραση - δοσίλογοι δεν τον άφησε σε χλωρό κλαδί. Γι' αυτό και ήταν από τους πρώτους που κατατάχτηκε στον ΔΣΕ. Συμμετείχε σε πολλές σκληρές μάχες και τραυματίστηκε βαριά δύο φορές. Μετά την ήττα του ΔΣΕ βρέθηκε στην Τασκένδη όπου συνέχισε να δουλεύει ως οικοδόμος, σε ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι την ημέρα που επαναπατρίστηκε το 1983. Κηδεύτηκε στα νεκροταφεία της Θέρμης Θεσσαλονίκης δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, μάνα και γιαγιά ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, η οποία μας άφησε 3 μήνες νωρίτερα.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά και εγγόνια προσφέρουν προς ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» το ποσό των 60 ευρώ.

Αύριο 5/2/2012 ημέρα Κυριακή, τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου στο χώρο των κοιμητηρίων Θέρμης. Αιωνία τους η μνήμη.

***

φωτό

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ - ΜΟΤΖΑΚΗΣ, από την Μέσση Ρεθύμνου. Πιάστηκε στο μπλόκο της Λεύκας, πέρασε από τις φυλακές «Μέρλιν» και «Χατζηκώστα» και εκτελέστηκε μαζί με άλλους πατριώτες στους Αγιους Θεοδώρους Κορίνθου στις 3 Μάη 1944.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του, ο γιος του, Νίκος, προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κόνιτσας.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΝΔΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με εξορίες σε Γυάρο και Μακρόνησο, η σύζυγός του, Βασιλική, και τα παιδιά του, Κώστας και Δήμητρα, προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Κόνιτσας, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, ακούραστου και αταλάντευτου αγωνιστή, πιστού στο δίκαιο αγώνα της εργατικής τάξης και, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από το θάνατό του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας, το ποσό των 50 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Οι συναγωνιστές του

Ερμιόνη Γαβρικίδη

Ελένη Μπούρμπουλα

***

φωτό

Με αφορμή τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του συζύγου, πατέρα, αδερφού και αγωνιστή κομμουνιστή, του πιστού συντρόφου ως την τελευταία του στιγμή, ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΒΡΙΚΙΔΗ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, το ποσό των 150 ευρώ.

Η οικογένειά του

σύζυγος Ερμιόνη - Παναγιώτης

και Μανώλης (γιος) και Ελένη

***

φωτό 3

Στη μνήμη των πιστών οπαδών του ΚΚΕ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΔΑΜ, της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΑΔΑΜ και του ΦΩΤΗ ΑΔΑΜ, η Μαρία Σουρτζή προσφέρει 50 ευρώ στην KOΒ Πρέβεζας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΥΔΗΣ

ΓΑΒΡΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΑΒΡΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜ

ΦΩΤΗΣ ΑΔΑΜ
ΦΩΤΗΣ ΑΔΑΜ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

 ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΝΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΝΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ