Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Διαφημίζει την καταστροφική δράση των μονοπωλίων

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη στη συνεδρίαση

«Αντί να προτείνει μέτρα ενάντια στην ασύδοτη ρύπανση από το μεγάλο κεφάλαιο, διαφημίζει ανοιχτά την καταστροφική δράση και το έργο των μονοπωλίων του κλάδου της επεξεργασίας λυμάτων».

Αυτό τόνισε παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Ευρωβουλευτικής Ομάδα του ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με την έκθεση για την «Εφαρμογή της οδηγίας για την διαχείριση των αποβλήτων».

Αναλυτικότερα, τόνισε τα εξής:

«Η έκθεση ενώ περιγράφει τα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα που συντελούνται στη διαχείριση αποβλήτων και γενικότερα τις καταστροφικές για το περιβάλλον πρακτικές, υιοθετεί όλους τους παράγοντες που τα εκτρέφουν.

Αντί να προτείνει μέτρα ενάντια στην ασύδοτη ρύπανση από το μεγάλο κεφάλαιο, διαφημίζει ανοιχτά την καταστροφική δράση και το έργο των μονοπωλίων του κλάδου της επεξεργασίας λυμάτων.

Χειροκροτεί την Οδηγία 2008/98/ΕΚ, η οποία αναβαθμίζει την ενεργειακή καύση που καταστρέφει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πολλαπλασιάζει όμως τα μονοπωλιακά κέρδη. Η ίδια Οδηγία νομιμοποιεί την ασυδοσία του βιομηχανικού κεφαλαίου στη ρύπανση, καθώς επιτρέπει την ανάμειξη επικινδύνων με μη επικίνδυνα απόβλητα.

Αναφέρεται η έκθεση στο ρόλο "του οργανωμένου εγκλήματος", όπως χαρακτηριστικά στη δημιουργία περιβαλλοντικών κινδύνων, για να κρύψει το πραγματικό, ταξικό έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος που διαπράττουν τα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό που τα υπηρετεί, τα όργανα της ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών.

Στην Ελλάδα, στην Αργολίδα, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές η υγεία των εργαζομένων βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο από τις ανοιχτές χωματερές ακόμη και τοξικών λυμάτων δίπλα στα σπίτια τους.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, που για να εξασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων εγκληματεί τόσο σε βάρος του περιβάλλοντος όσο και απέναντι στη δημόσια υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ